„Să nu vă pună şarpele, colegi parlamentari, să votaţi în favoarea acestui...

„Să nu vă pună şarpele, colegi parlamentari, să votaţi în favoarea acestui nou asalt pentru dezmembrarea României”!

2 69

Parlamentarul de Mureş Marius Paşcan atrage atenţia asupra unei iniţiative legislative a UDMR, care se află în dezbatere la Comisia pentru administraţie publică a Senatului României, prin care se doreşte „angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari, administrare autonomă a învăţământului şi a culturii, separatism şi autonomie specială…”.
„UDMR a iniţiat o propunere legislativă, aflată în dezbatere la Comisia pentru administraţie publică a Senatului României, prin care doreşte să impună noi privilegii pentru minoritatea maghiară, absolut discriminatorii în raport cu drepturile celorlalţi cetăţeni români”, a scris parlamentarul pe o reţea de socializare.

Potrivit acestuia, „UDMR solicită angajarea cu prioritate a etnicilor minoritari în instituţiile publice, în cadrul instanţelor de judecată, a parchetelor, a ministerelor şi a serviciilor publice deconcentrate: instanţele de judecată şi parchetele de pe lângă acestea unde proporţia angajaţilor aparţinând unei anumite minorităţi istorice în numărul total al personalului se situează sub proporţia respectivei minorităţi istorice în populaţia zonei arondate, se vor face angajări cu prioritate din cadrul persoanelor aparţinând minorităţilor istorice respective; la nivelul ministerelor, precum şi la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale acestora se va asigura angajarea/numirea de personal, inclusiv de conducere, proporţional cu numărul persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale istorice  şi la nivel local”.

În legătură cu administrarea autonomă a învăţământului şi a culturii minorităţilor, deputatul PMP a scris că aceasta se reglementează prin Legea privind statutul minorităţilor naţionale din România.

De asemenea, Marius Paşcan a explicat că prin noua iniţiativă legislativă a UDMR „consiliile judeţene din judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă şi care împreună corespund cerinţelor NUTS 2 prevăzute în Regulamentul (CE) nr. 1059/2003 pot solicita înfiinţarea prin lege a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obţine, prin lege, un statut de autonomie specială”.

Să nu vă pună şarpele, colegilor parlamentari, să votaţi în favoarea acestui nou asalt pentru dezmembrarea României, a statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Reiterez spre responsabilă cumpănire versurile unui poet transilvănean, George Coşbuc, lăsate cu limbă de moarte
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!,
a conchis parlamentarul mureşean, Marius Paşcan.

COMENTARII

 1. Puscan are perfecta dreptate!!! Parlamentul nu trebuie sa voteze acesta lege care divizeaza Romania si pe care JIDANII din UE o doresc.
  In US si Canada in scoli se preda si examenele se sustin numai in LIMBA ENGLEZA chiar si in scolile JIDANESTI desi JIDANII conduc cunduc LUMEA dupa cum se lauda..
  JIDANII care conduc si EUROPA vor independenta culturala si autonomie administrativa pentru minoritati pentru a slabii UE si a intarii HEGEMONIA US care vrea sa fie singurul stat suveran si sa tramsforme celelete tari in colonii.
  NU VOTATI DEZMEMBRAREA ROMANIEI!!!!

  • jidanii ca Jidanii,dar ce facem cu ungurii !?
   In comunele unguresti , practic limba romana nu mai exista!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.