Şagunistă de 9,93 la BAC-ul special, Flavia-Maria Tăraş locul trei la nivel...

Şagunistă de 9,93 la BAC-ul special, Flavia-Maria Tăraş locul trei la nivel național!

Şagunista Flavia-Maria Tăraş s-a clasat în top trei al celor mai buni bacalaureanzi din ţară. A susţinut Bacalaureatul special pentru că vrea să plece mai departe la studii, în Elveţia. A luat probele din sesiunea speciala, organizată în judeţul Prahova, pentru absolvenţii din loturile olimpice şi pentru cei care vor să se înscrie la facultăţi în străinătate cu nota 9,93

Şagunista Flavia-Maria Tăraş s-a clasat în top trei al celor mai buni bacalaureanzi din ţară. A susţinut Bacalaureatul special pentru că vrea să plece mai departe la studii, în Elveţia. A luat probele din sesiunea speciala, organizată în judeţul Prahova, pentru absolvenţii din loturile olimpice şi pentru cei care vor să se înscrie la facultăţi în străinătate cu nota 9,93.
Mai departe, Flavia vrea să se înscrie la o facultate din Elveţia, la Ştiinţe Agricole, unde va studia în limba germană, pe care o cunoaşte foarte bine, aşa cum vorbeşte şi limba franceză.
Până atunci, însă, Flavia este prima absolventă care solicită, în cadrul sesiunii speciale de Bacalaureat, şi diploma de Bacalaureat francofon. Pentru asta, era nevoie să susţină o probă în plus. A primit răspunsul că poate susţine proba de Bacalaureat francofon în sesiunea normală de Bacalaureat, dar rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate abia în 5 iulie, ceea ce va fi o problemă cu înscrierea în Ţara Cantoanelor.
Flavia se poate înscrie în Elveţia şi cu diploma română de Bacalaureat, dar ar pierde menţiunea de Bacalaureat francofon pe diplomă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a comunicat că va încerca să o sprijine.
În acest an, sesiunea de Bacalaureat special a avut loc în judeţul Prahova, în perioada 29 mai – 10 iunie. Din toata ţara s-au înscris 196 de candidaţi, printre care şi 20 din judeţul Braşov, dintre care 5 au fost respinşi. Flavia-Maria Tăraş a ocupat locul trei la nivel național.

Vifor Rotar

COMENTARII