Salariul mediu net a crescut și în 2019! Braşovul se află în...

Salariul mediu net a crescut și în 2019! Braşovul se află în top!

0 43

Angajații din hoteluri, industrie și comerț, au avut în medie, anul acesta, cele mai mari creșteri de salarii, din mediul privat. Au câștigat cu 10 % mai mult față de 2018, potrivit unui studiu. De la anul însă, majorările s-ar putea înjumătăți.
Cele mai mari salarii le primesc managerii, avocații și IT-iștii.
Cele mai mari creşteri au fost pentru cei care lucrează în hoteluri, plus 14% faţă de anul trecut.
Salarii cu peste 10% mai mari au şi cei care lucrează în industrie, leasing şi comerţ, potrivit studiului Paywell.
Surprinzător, şi cei necalificaţi sau slab calificaţi, au fost plătiţi cu 10% mai mult din cauză că patronii au găsit tot mai greu muncitori.

salarii

Practic, în mediul privat, salariul a crescut în medie cu 9,4% anul acesta faţă de 2018. Aşa s-a ajuns la un salariu net de 3500 de lei. Diferenţele intre regiuni sunt însă foarte mari.

Zona Bucuresti-Ilfov conduce în topul câştigurilor, cu un salariu mediu net de 4.800 de lei, cu mult peste judeţele clasate pe locurile următoare: Timiş, Cluj şi Braşov.
Cele mai mari salarii le primesc cei care lucrează în departamentele de management, strategie, avocaţii şi IT-istii, în medi peste 6.000 de lei net.

Pentru anul viitor, patronii estimează creşteri de peste 5% doar în câteva sectoare – comerţ, farmaceutic şi financiar-bancar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.