Salvamontiștii brașoveni au făcut recomandări practicanților sporturilor de iarnă, înaintea unui week-end...

Salvamontiștii brașoveni au făcut recomandări practicanților sporturilor de iarnă, înaintea unui week-end care se anunță aglomerat

0 85

Pentru că se apropie un nou weekend cu aglomerație pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul, salvamontiștii brașoveni au formulat un apel, pentru ca turiștii să respecte semnificația indicatoarelor ,,ZONĂ ÎNCHISĂ” și să nu se aventureze în zonele delimitate de acestea, deoarece riscul de accidentare este unul considerabil. Totodată, practicanții sporturilor de iarnă sunt rugați să poarte cască și protecție de coloană, să-și aleagă nivelul de dificultate al pârtiei în funcție de pregătirea fizică și tehnică pe care o au și să adapteze viteza la condițiile meteo și la fluxul de schiori de pe pârtie. În plus, amatorii sporturilor de iarnă sunt sfătuiți să respecte regulamentul domeniului schiabil și decalogul schiorului, pentru a nu se pune în pericol pe ei sau pe cei care se află pe pârtie. În dimineața zilei de vineri, funcționau toate instalațiile de trasport pe cablu din Poiana Brașov, cu excepția teleschiurilor Kanzel și Subteleferic și se schia pe toate pârtiile din masivul Postăvarul, cu excepția unor secțiuni ale acestora, care au fost închise din cauza lipsei zăpezii.
Vineri dimineața, în Poiana Brașov, temperatura aerului a fost de -3 grade, cu ninsoare ușoară. În Cristianul mare erau -6 grade, cu ninsoare și ceață.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.