Şantierul de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” depinde de vreme

Şantierul de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” depinde de vreme

0 45

Lucrările de eficientizare energetică sunt deja în întârziere faţă de graficul iniţial; problemele cele mai mari sunt la faţadă, pentru că lucrările se desfăşoară în aer liber

Lucrările de eficientizare energetică sunt deja în întârziere faţă de graficul iniţial, dar problemele cele mai mari sunt la faţadă, pentru că lucrările se desfăşoară în aer liber. La Corpul A (de la stradă), lucrările de termoizolaţie sunt realizate în proporţie de 80%, iar la corpul B (corpul nou) nici nu au fost începute.
Ordinul de lucrări pentru reabilitarea energetică a Colegiului Naţional „Grigore Moisil” a fost emis în 5 iulie iar şantierul ar trebui închis până în 5 ianuarie 2019.

Municipalitatea va încerca să obţină o prelungire a acordului de finanţare nerambursabilă, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, de peste 5 milioane lei.

Proiectul prevede, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori cu vată bazaltică, peste care se aplică plăci ceramice, termo-hidroizolarea planşeului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor, repararea zidurilor interioare, montarea unui sistem de ventilaţie, refacerea reţelei de curent, a sistemului de iluminat, precum şi reamenajarea grupurilor sanitare.

Şcoala Gimnazială nr. 4 este şi ea în şantier pentru reabilitarea energetică, cu finanţare prin acelaşi program româno-elveţian. Aici, lucrările sunt în grafic şi trebuie să se încheie în această lună, astfel încât, din semestrul II, copiii ar putea intra în clase. Lucrările au o valoare de peste 4 milioane lei.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.