Sărituri cu schiurile : norvegianca Maren Lundby, dublă victorie la Râșnov

Sărituri cu schiurile : norvegianca Maren Lundby, dublă victorie la Râșnov

0 47

Pe baza sportivă de pe Valea Cărbunării din Râşnov, s-au disputat în acest week-end, două etape, contând pentru Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile. Victoria i-a revenit, în ambele runde norvegienei Maren Lundby, care a repetat duminică evoluția foarte bună din prima etapă, desfășurată sâmbătă. În această situație, a avut loc schimbarea de lider în Cupa Mondială. Dacă după runda din Japonia, conducea germanca Althaus, în cele două zile de competiție de la Râșnov, campioana olimpică en titre, norvegianca Maren Lundby, și-a onorat blazonul și a preluat șefia clasamentului. Maren Lundby, alături de Carina Vogt, sunt cele două campioane olimpice din istoria probei, introdusă în programul JO de la Soci.
După dubla victorie de la Râșnov, Maren Lundby a declarat : ,,Râșnovul mi-a adus noroc și sper că mă voi întoarce și anul viitor aici. Mi-a plăcut foarte mult publicul de aici și am auzit, de acolo din înaltul trambulinei încurajările spectatorilor. Am acum pieptarul galben, pe care sper să-l păstrez pentru mult timp de acum înainte. Voi lucra mult pentru a-l menține, pentru că lupta sportivă este aprigă”.
Pe podiumul etapei de duminică, au mai urcat două sportive din Germania : Carina Vogt și Juliane Seyfarth.
Sportivele care au reprezentat România, s-au clasat astfel : Dana Haralambie a reușit un loc 16, după prima manșă și locul 21, în manșa secundă, mai bune decât în etapa de sâmbătă, iar Diana Trâmbițaș nu a reușit să se califice pentru manșele finale, însă, faptul că evoluează în Cupa Mondială, alături de elita mondială, este, la vârsta ei, o performanță.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.