Schiorul brașovean Paul Pepene, comportare onorabilă la PyeongChang

Schiorul brașovean Paul Pepene, comportare onorabilă la PyeongChang

0 76

Paul Pepene (29 de ani), legitimat la Dinamo Brașov, a încheiat onorabil cursa de skiathlon, 30 de kilometri (15 km clasic + 15 km liber), din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, desfășurată pe un vânt puternic și la minus 11 grade! Reprezentantul României, aflat la cea de a treia sa participare la JO de iarnă, s-a clasat pe locul 24, la 2 minute de învingător, cel mai bun rezultat al său obţinut la competiţia supremă. Au luat startul 67 de sportivi, iar 60 au încheiat cursa.
”A fost greu în primele ture, pentru că s-a răsfirat plutonul. A bătut rău vântul, au fost şi multe căzături, iar eu am rămas într-un grup mai mic. Când bate vântul din faţă, cu cât e grupul mai mic, cu atât e mai greu de avansat. Am simţit gerul destul de tare. Schiurile au alunecat foarte bine şi vreau să mulţumesc staffului tehnic pentru acest lucru. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit în proporţie de 70 la sută de rezultat, mai ales că am lăsat în urmă nume mari. Mi-aş fi dorit o clasare între primii 15, dar sper ca în următoarele curse să fie mai bine”, a declarat Paul Pepene, pentru prosport.ro.
Concursul a fost dominat de excelenții sportivi norvegieni, care au monopolizat podiumul de premiere. Simen Hegstad Krueger este noul campion olimpic în proba de skiathlon, după ce a parcurs distanţa de 30 de kilometri în 1h 16:20. El a fost urmat de Martin Johnsrud Sundby – la 8 secunde şi Hans Christer Holund – la 9.9 sec.
Dorin Dușa

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.