Scientific Research and Education in the Air Force la Braşov

Scientific Research and Education in the Air Force la Braşov

0 106

Platforma aerienă de tip dirijabil şi Centru de Excelenţă NATO pe protecţia mediului. Sunt două obiective ultraperformante care vor fi infiintate in România, prin proiecte derulate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Mediului

Platforma aerienă de tip dirijabil şi Centru de Excelenţă NATO pe protecţia mediului.
Sunt două obiective ultraperformante care vor fi infiintate in România, prin proiecte derulate de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Mediului.

Anunţul a fost făcut la cea de-a XX-a ediţie a Conferinţei Scientific Research and Education in the Air Force, găzduită de Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.
Scientific Research and Education in the Air Force marchează împlinirea a 20 de ani de cercetare ştiinţifică la nivel înalt în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.

În România, calitatea aerului şi a apei vor putea fi monitorizate în curând cu echipamente ultramoderne. Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunţat la Braşov că va încheia un protocol de colaborare pentru o pltformă aeriană de tip dirijabil care va fi o completare la tot ce înseamnă monitorizarea pe emisii a calităţii aerului şi care poate fi folosită şi de către cei de la Ape pentru măsurători hidrologice.
În România va exista şi un Centru de Excelenţă NATO pe protecţia mediului.
Evenimentul continuă cu expoziţia şi târgul de tehnică şi echipamente aeriene şi Braşov fAir, organizate cu sprijinul Aeroclubului Teritorial Braşov „Iosif Şilimon” în intervalul 25-27 mai 2018 în incinta Aerodromului Ghimbav.
Evenimentul se încheie în data de 27 mai cu un show aerian organizat pe Aerodromul Ghimbav. Începând cu ora 13.00 vor evolua avioane şi elicoptere aparţinând Forţelor Aeriene Române, aparate de zbor civile aparţinând Aeroclubului României şi Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă de la Strejnic, dar şi avioane multirol F-16. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt echipele de acrobaţie aeriană “Hawks of Romania” şi „Iakării acrobaţi”.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.