Scripcaru știe că vin vremuri urât mirositoare – investește peste 1 milion...

Scripcaru știe că vin vremuri urât mirositoare – investește peste 1 milion de lei în renovarea unui W.C.

3 77

Dacă în anul 2017 valoarea proiectului de modernizare a toaletei publice din Piaţa Sfatului era estimat la 467.959 lei, acum cifra în lei s-a dublat și a ajuns la 1.083.743 lei  (aproape 230.000 de euro), din care suma de 722.577 lei (aprox. 154.000 euro)  va fi dată pentru lucrările propriu-zise.

Toarcea zice că dublarea prețului se datorează faptului că studiul de fezabilitate s-a învechit. Probabil a și dospit nițel!?

Au fost vremuri cănd dl Toarcea avea mai multă inspirație în fundamentarea „majorărilor”, de cheltuieli, valoarea unor proiecte/SF sau a altor salturi prin meandrele bugetului pulic dispuse de edilul șef.

Despre acest proiect purtătorul de al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, zice că o cauză a scumpirii proiectului este că primul studiu de fezabilitate era… învechit şi a fost nevoie de reactualizarea lui.

Sursa citată mai zice că au fost modificate şi unele soluţii tehnice noi, știindu-se faptul că a moderniza un weceu este aproape de la fel de dificil ca o misiune NASA.

De asemenea, el a precizat că, între timp, au crescut costuri (permis liberă trecere, materiale, salarii), iar altele, cum este cazul permiselor de liberă trecere, nu au fost luate în calcul.

 „S-a optat pentru sisteme de economisire a energiei electrice, prin folosirea tehnologiei LED sau a apei. De asemenea, au fost alese alte materiale, cum este granitul în locul gresiei. Totodată, accesul persoanelor cu dizabilităţi se va face printr-un sistem cu rampă”.
Conform devizului, numai pentru proiectare este prevăzută suma de 44.982 lei, cu tot cu TVA, costul total pentru capitolul „Proiectare şi asistenţă tehnică” fiind de 56.525 lei.
În ceea ce priveşte lucrările propriu-zise, costurile pentru partea de arhitectură – basoreliefuri ceva? n.n. – sunt estimate la 372.073 lei, iar valoarea totală a instalaţiilor este estimată la 221.998 lei.
În deviz mai sunt prevăzute şi alte lucrări sau dotări precum lucrări de rezistenţă – valoarea acestora fiind estimată la 78.568 lei.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. […] Scripcaru SRL: 2,55 milioane lei pentru amenajarea Canalul Timiş şi un no* vedeţi articolul ,,Scripcaru știe că vin vremuri urât mirositoare – investește peste 1 milion de lei în renovare…”, * renovarea pasajului Fartec este dublă faţă de construcţia sa ,,Cum aruncă Primăria […]

  2. Majorității din CL Brașov nu le este frică. Fac parte dintr-o coterie încățelită numită pe drept cuvânt pe vremea când mai exista presăă ,,Cooprativa CL Brașov”

  3. nu stiu daca v-ati dat seama dar primaria scripcaru srl sparge la bani de ceva timp ceva de necrezut, consilieri locali ce fac..dorm….?le e frica..?cum aproba astfel de investitii umflate pe fata?ia intrebati expertii independenti

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.