Scumpirile RCA ii lasa lefteri pe brasoveni indiferent ca sunt tineri sau...

Scumpirile RCA ii lasa lefteri pe brasoveni indiferent ca sunt tineri sau varstnici!

0 248

La noile tarife ale RCA, aproape ca mai platesti o data masina cumparata la mana a doua. Cele mai afectate categorii vor fi varstanicii de peste 70 de ani si tinerii, in cazul carora exista cel putin solutia inregistrarii masinilor pe numele parintilor. De la 1 iulie, RCA-ul pentru camioane s-a scumpit fara ca multa lume sa afle macar despre acest demers fiscal

La noile tarife ale RCA, aproape ca mai platesti o data masina cumparata la mana a doua. Cele mai afectate categorii vor fi varstanicii de peste 70 de ani si tinerii, in cazul carora exista cel putin solutia inregistrarii masinilor pe numele parintilor.
De la 1 iulie, RCA-ul pentru camioane s-a scumpit fara ca multa lume sa afle macar despre acest demers fiscal. De fapt, la finele anului trecut se stabilise ca asigurarile obligatorii vor creste in acest an din cauza aplicarii directivei europene Solvency 2. Pentru ca aceasta crestere sa nu fie atat de brusca, Autoritatea de Supraveghere Financiara a stabilit ca primele de asigurare sa creasca in trepte. La inceputul anului, RCA a crescut spectaculos fata de 2015. Cele mai afectate categorii sunt tinerii cu varsta de pana in 30 de ani si varstnicii de peste 70 de ani, care platesc de peste 4 ori mai mult trafic bv1pentru acelasi autovehicul, condus in aceeasi localitate, decat cei de varsta medie.
Zvonurile de pe piata spun ca RCA-ul se va scumpi din nou, in curand. Astfel, daca un sofer de 40 de ani platea pana acum la Brasov pentru un autoturism cu capacitatea cilindrica de 2.000 cmc un pret de 670 de lei, el va plati aproximativ 900 de lei.
Si mai grava e situatia in cazul tinerilor. Pentru acelasi autovehicul, un tanar brasovean ar fi platit 3.200 de lei, insa va ajunge sa plateasca aproximativ 3.700 de lei. La asemenea preturi, se ajunge in foarte scurt timp ca pretul unui autovehiculul second hand sa fie platit inca o data, la firmele de asigurare.
Tinerii au gasit insa solutia sa nu plateasca o polita atat de scumpa pana implinesc 30 de ani. Cei mai multi sunt pregatiti sa treaca masinile pe numele parintilor.
Transportatorii au organizat actiuni de protest luna trecuta, dupa ultima crestere a politelor in cazul camioanelor. Acum se pregatesc noi actiuni de protest, organizate de alte categorii de soferi, impotriva majorarii pretului asigurarilor.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.