Se caută un alt Băsescu? PMP Brașov – prima organizație din țară...

Se caută un alt Băsescu? PMP Brașov – prima organizație din țară care-și afirmă sprijinul pentru candidatura lui Paleologu

0 40

Cu toate că la nivelul conducerii centrale a PMP nu s-a luat până acum vreo decizie privind candidatul pentru funcţia supremă în stat, Paleologu fiind numai unul dintre numele vehiculate. PMP Braşov a anunţat zilele trecute, într-o conferinţă de presă, că susţine candidatura lui Theodor Paleologu pentru funcţia de preşedinte al României.
Totuși, secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat într-o conferinţă de presă desfăşurată la Braşov că „În această perioadă se analizează candidaturile.
Au fost luate în calcul mai multe persoane, respectiv Theodor Paleologu, Mihail Neamţu, George Mioc – un român stabilit în SUA, Eugen tomac şi Robert Turcescu.
În această perioadă purtăm discuţii cu filialele PMP şi în aproximativ o săptămână vom anunţa candidatul la alegerile prezidenţiale. Apoi vom începe şi campania de strângere de semnături”.

Theodor Paleologu,

„Suntem prima organizaţie care şi-a anunţat public susţinerea pentru un candidat”
Pe de altă parte, preşedintele PMP Braşov, Costel Mihai, a anunţat că într-o şedinţă a filialei judeţene a fost luată decizia susţinerii lui Theodor Paleologu. „Acesta a fost ministru al Culturii şi a avut un rol determinant în procesul de recuperare a Cetăţii Râşnov de către primăria acestui oraş. Cred că suntem prima organizaţie care şi-a anunţat public susţinerea pentru un candidat dar, dacă la nivelul partidului se ia decizia desemnării unui alt candidat, noi îl vom sprijini. Pentru strângerea de semnături, în municipiul Braşov vom avea 4 corturi. Puncte fixe vom avea şi în alte localităţi importante din judeţ”, a declarat Costel Mihai.

Alexandru Paleologu, tatăl lui Theodor, şi-a recunoscut public colaborarea cu Securitatea 
Theodor Paleologu a fost Ministru al Culturii în perioada 22 decembrie 2008 – 23 decembrie 2009, într-unul dintre Guvernele conduse de Emil Boc.
De altfel, până în 2014 el a fost membru PDL, apoi a migrat la PMP. Candidatul susţinut de PMP Braşov este fiul lui, prima personalitate care şi-a recunoscut public colaborarea cu Securitatea, într-un volum de convorbiri cu Stelian Tanase, apărut în 1995. Cu acea ocazie, Alexandu Paleologu şi-a cerut scuze în mod public.

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.