Se înmulţesc cazurile de rujeolă la Braşov

Se înmulţesc cazurile de rujeolă la Braşov

Medicii spun că cele mai multe sunt la copii nevaccinaţi. Doar în prima jumătate a lunii iunie au fost înregistrate aproape tot atâtea suspiciuni câte cazuri au fost confirmate în luna mai. Mai exact, în primele 12 zile din iunie au fost înregistrate 49 de suspiciuni, iar în luna mai au fost confirmate 51 de cazuri

Medicii spun că cele mai multe sunt la copii nevaccinaţi. Doar în prima jumătate a lunii iunie au fost înregistrate aproape tot atâtea suspiciuni câte cazuri au fost confirmate în luna mai.
Mai exact, în primele 12 zile din iunie au fost înregistrate 49 de suspiciuni, iar în luna mai au fost confirmate 51 de cazuri. Pentru cazuri suspicionate, Direcţia de Sănătate Publică a trimis deja probe la Bucureşti, de unde se aşteaptă confirmarea sau infirmarea bolii.
În primele trei luni ale anului au fost în total confirmate 28 de cazuri.
Specialiştii subliniază că vaccinarea este o metodă eficientă de prevenire a bolii.
La Braşov nu există probleme cu vaccinurile. DSP Braşov a primit peste 3800 de doze în luna mai, iar în iunie au mai primit alte 200 de doze.
Rujeola sau pojarul este o infecţie virală extrem de contagioasă. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Virusul se răspândeşte cel mai adesea în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă nici un simptom.
Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupţia cutanată tipică să apară şi încă 4 zile după aceea.

Vifor Rotar

COMENTARII