Se reiau lucrările la viitorul Liceul Sportiv

Se reiau lucrările la viitorul Liceul Sportiv

0 689

După ce primul constructor a abandonat lucrările, Primăria Braşov a început demersurile pentru găsirea altei firme care să finalizeze proiectul de renovare a clădirii în care a funcţionat fostul Grup Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică

După ce primul constructor a abandonat lucrările, Primăria Braşov a început demersurile pentru găsirea altei firme care să finalizeze proiectul de renovare a clădirii în care a funcţionat fostul Grup Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică.
Având în vedere că doar o singură firmă a depus ofertă evaluarea se derulează destul de repede şi nu există riscul contestării procedurii. Luni se va derula ultima etapă în ceea ce priveşte finalizarea procedurii de selecţie a noului constructor.
Termenul în care firma trebuie să finalizeze lucrările este de trei luni, asta înseamnă dacă totul va decurge normal că undeva în luna septembrie ar trebui ca imobilul să fie gata.
Lucrările de reabilitare a clădirii au început în februarie 2016, dar au fost sistate pe tot parcursul iernii, iar în această primăvară constructorul iniţial a anunţat că nu are capactiatea de a duce la bun sfârşit proiectul.
La momentul rezilierii contractului, lucrările de gletuire au fost executate în proporţie de 90%, însă mai trebuie efectuate zugrăvelile, placarea cu gresie şi faianţă, punerea lambriurilor şi montarea parchetului, dar şi refacerea mozaicului de pe holuri şi trepte. De asemenea, mai trebuie finalizate instalaţiile termice.
În exterior a fost efectuată hidroizolaţia teraselor şi montate geamurile, însă mai este de lucru la termoizolarea clădirii. Valoarea lucrărilor care mai trebuie efectuate a fost estimată la suma de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII