Secretul periculos din spatele teraselor din centrul Brașovului. Alimentele, depozitate lângă gunoaie

Secretul periculos din spatele teraselor din centrul Brașovului. Alimentele, depozitate lângă gunoaie

0 41

Imagini de-a dreptul revoltătoare au fost surprinse de câţiva turişti pe lângă unele restaurante din centrul istoric al Brașovului. Gunoaiele stau laolaltă cu alimentele ce urmează să fie puse în farfurie clienţilor.
Cei mai mulţi nu ştiu că în spatele teraselor cochete şi a meniului gourme se află, la propriu, o mizerie de nedescris şi un miros insuportabil.
Inspectorii OPC au descins în zonă şi au dispus chiar închiderea uneia dintre bucătăriile controlate.

Pe un gang îşi depozitează gunoiul unul dintre cele mai sofisticate restaurante din centrul Braşovului. Dar tot pe aici se face şi aprovizionarea localului.

Inspectorii OPC au amendat restaurantul de trei ori. A patra oară au decis să închidă bucătăria pe termen nelimitat. La ora 8.00 dimineaţa, la intrarea într-o pizzerie din Piaţa Sfatului, grămezile de gunoi ocupă aproape tot spaţiul.

Reporter: „Este în regulă ca gunoiul să iasă pe unde intră aprovizionarea şi iese mâncarea?”
Petronel Cimpoieșu, angajatul unui restaurant: „Păi nu, că întâi se scoate gunoiul şi apoi se face aprovizionarea. E singura cale de acces, pe unde putem să ieşim…”
Când se lovesc de realitate, turiştii sunt sideraţi.

Adriana Militaru, turistă: „Am trecut către toaletă şi toate alimentele erau puse pe jos, în drumul spre toaletă. Restaurantele încă nu respectă nişte reguli de bază de igienă.

Dorin Enache, directorul executiv Direcţia Sanitar Veterinară Braşov: „Ce-aţi identificat dvs. nu este deloc o imagine plăcută.Cârciumarul trebuie să-şi rezolve probleme astea.”

Deşi firmele de salubritate ar trebui să ridice deşeurile până la ora 8 dimineaţa, deseori maşinile de gunoi îşi fac apariţia abia la amiază.

Oana Coantă, proprietara unui restaurant: „Să vii cu maşina murdară, din care curg zoaie, la 10.00 – 10 jumate, în Centrul Vechi al Brașovului, e nepermis. Sunt turişti care se ridică să-şi mute scaunul ca să poată trece maşina de gunoi.”

Amenzile pentru nerespectarea normelor sanitare pornesc de la 600 lei şi ajung până la 18.000 de lei, la care se poate adăuga închiderea temporară sau definitivă a activităţii.

Sursa: Știrile ProTV: Secretul periculos din spatele teraselor din Brașov. Alimentele, depozitate lângă gunoaie

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.