Șeful comisarilor Juncker, după întâlnirea cu premierul Dăncilă, vede mai bine România

Șeful comisarilor Juncker, după întâlnirea cu premierul Dăncilă, vede mai bine România

0 35
„Rămân convins că spre finalul mandatului acestei Comisii vom primi România în Schengen” ne zice Juncker
​Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii cu premierul Viorica Dăncilă, că între Guvernul României și Comisie mai există divergențe în privința statului de drept, însă acest lucru nu are legătură cu președinția Consiliului UE pe care țara noastră o va prelua la începutul lui 2019.
Șeful CE a precizat rămâne convins că până la finalul mandatului actualei Comisii, România va fi primită în Schengen. La rândul său, Viorica Dăncilă a susținut că în România este respectat statul de drept.
„Mai există unele divergențe în ceea ce privește statul de drept, asta ține de relația cu Comisia Europeană”, a spus Juncker.
„Intenția mea e ca România să devină membru al Schengen.
În ultimul raport am atras atenția asupra punctelor slabe, am lucrat pentru a îmbunătăți pregătirea României … Nu aș dori să îmi închei mandatul înainte ca România să devină membru Schengen”, a precizat el. Dancila si Juncker
Președintele Comisiei Europene a precizat că Guvernul României este pregătită pentru președinția Consiliului Uniunii Europene.
„Am văzut azi cât de bine sunt pregătiți miniștrii pe domeniile lor si sunt convins că România va reuși să gestioneze un mare număr de propuneri aflate pe masa președinției Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Juncker.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a susținut că în România este respectat statul de drept.
„Se fac toate eforturile pentru independența justiției și respectare statului de drept. Nu aș vrea să punem pe același palier Polonia, Ungaria și România”, a declarat Dăncilă.
Premierul a mai spus că nu vede nicio legătură între exercitarea președinției Consiliului UE de către România și statul de drept. „România face pași importanți, în România este respectat statul de drept”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Tentativa de puci de pe Dâmbovița văzută de premierul Dăcilă de la …Bruxelles
Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara că Guvernul nu are „nicio problemă” din punctul de vedere al majorităţii parlamentare, susţinând că opoziţia ar trebui să aibă „mai multă responsabilitate”.
„Am încercat să am o abordare cât mai neutră, pentru că de fiecare dată am avut acest principiu că lucrurile trebuie să le rezolvăm în România şi să nu venim aici, la Bruxelles, şi atunci am avut această abordare neutră că lucrurile se vor rezolva, că nu avem şi chiar cred că nu avem nicio problemă din punct de vedere al majorităţii. Dar în acelaşi timp cred că trebuie mai multă responsabilitate şi a celor care astăzi s-au implicat în acel joc de teatru, aş putea spune, din Parlamentul României. Au îmbrăcat haina unor oficiali, a unor demnitari, trebuie se comporte ca atare”, a afirmat Viorica Dăncilă într-un interviu acordat televiziunii Antena 3 la Bruxelles.

Prim-ministrul consideră că nu este „benefic” ca în timp ce Guvernul României se întâlneşte cu oficiali de la Bruxelles, în Parlament să se facă „atâta circ”.
„Nu cred că este benefic ca în timp ce Guvernul României, indiferent de culoarea lui politică, vine la Bruxelles pentru a se întâlni cu oficialii de la Bruxelles, în România să se facă atâta circ, atâtea lucruri care pot influenţa într-un fel sau altul vizibilitatea sau modul de abordare a României aici, la Bruxelles. Deci, nu mi se pare un lucru corect, nu mi se pare un lucru normal. Vorbeam de consens, vorbeam de faptul că trebuie ca toţi să ne implicăm pentru o preşedinţie care să fie apreciată”, a spus Dăncilă.
Ea a precizat că un guvern se schimbă prin suportul popular, prin câştigarea încrederii electoratului.
„În momentul în care, într-adevăr, vrei un alt guvern, trebuie să câştigi încrederea electoratului, încrederea oamenilor. Nu prin acest circ, prin aceste jigniri, prin aceste lucruri atât de anormale poţi să reuşeşti să schimbi un guvern. Un guvern îl schimbi atunci când ai majoritate, un guvern îl schimbi atunci când ai suportul popular şi cred că sunt cei care s-au învăţat că pot veni la guvernare fără să aibă un suport al populaţiei şi acest lucru nu este normal”, a afirmat Dăncilă.
Vă reamintim că o grupare a parlamentarilor din PNL, USR și PMP au forțat un puci pentru a prelua conducerea Camerei deputaților. PNL a solicitat miercuri revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Florin Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.