Șeful secției 1 de Poliție Brașov închide ochii la abuzurile mafiei locuințelor!

Șeful secției 1 de Poliție Brașov închide ochii la abuzurile mafiei locuințelor!

1 85

Un caz ce aparent este ieșit din comun dar despre care avem dovezi că este ,,multiplicat” și în alte situații despre care vom vorbi în alte articole în ceea ce privește tergiversarea proceselor și lipsa unei soluții corecte, legale, obiective și într-un timp rezonabil, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și cum ne cere statutul țării noastre de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este al doamnei D. H. din Brașov, str. Castelului.   De aceea SOLICITĂM MECANISMULUI DE COOPERARE ȘI VERIFICARE AL UNIUNII EUROPENE SĂ INTERVINĂ PENTRU RESTABILIREA LEGALITĂȚII.

Concret, în plin centru istoric al Brașovului, cu complicitatea justiției și poliției, anumite persoane, cu încălcarea prevederilor art. 17 alin. 3 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 938 din 20 noiembrie 2006, au comis infracțiunile prevăzute și pedepsite de art. 24 lit. (a) și (b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 933 din 13 octombrie 2004 și infracțiunea prevăzută de art. 235, alin. 1 din Codul penal, prin aceea că au efectuat lucrări de construcție, reperație și amenajare fară autorizațiile și avizele necesare, afectând grav structura de rezistență a întregului imobil al cărui statut juridic este de monument istoric – casă cu modificarea totală a acoperișului și aspectului exterior al unei clădiri.

Poliția, sub conducerea Șefului Secției 1 Poliție, domnul comisar șef de poliție, doctor, UNGUREANU PETRE, nu a dispus măsuri pentru oprirea lucrărilor de distrugerea unui monument istoric, cu toate că a fost sesizată în timp util și în mod repetat.

Atât judecătorii de la Judecătoria Brașov, care trebuie să se pronunțe în dosarul civil nr. 34761/197/2014 (după mai mult de 5 ani), cât și Poliția și Parchetul, nu au lămurit cauza (sau nu au dorit), nu au cercetat încalcarea de către anumite personoane a prevederilor art. 17 alin. 3 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 938 din 20 noiembrie 2006, au comis și infracțiunile prevăzute și pedepsite de art. 24 lit. (a) și (b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 933 din 13 octombrie 2004 și infracțiunea prevăzută de art. 235, alin. 1 din Codul penal, prin aceea că au fost efectuate lucrări de construcție, reperație și amenajare fară autorizațiile și avizele necesare, afectându-se grav structura de rezistență a întregului imobil, cu modificarea totală a acoperișului și aspectului exterior al clădirii.

Secția 1 Poliție Brașov nu a luat măsuri legale pentru oprirea lucrărilor de construcție nelegale și neautorizate, cu afectarea unui monument istoric, respectiv nu a oprit comiterea infracțiunilor, și nu a propus procurorului măsuri legale pentru restabilirea situației anterioare din cauza faptului că se pare că, din păcate, șeful secției 1 Poliție  Brașov, domnul comisar șef de poliție, doctor, Ungureanu Petre, este în cârdășie și protejează aceste persoane.  

Proprietara apartamentului situat în Brașov, str. Castelului, doamna D.H., ne spune că în perioada când lipsea de la domiciliu, numitul V.F.S. i-a distrus, degradat și a adus în stare de neîntrebuințare instalația de alimentare cu apă potabilă și menajeră pentru apartamentul său, fără ca poliția să dispună măsuri legale, deși a fost sesizată de foarte multe ori (paradoxul corupției fiind situația în care, doamna a apelat prin numărul de urgență 112 despre comiterea acestor fapte, iar polițiștii veniți la fața locului au executat ordinul, nelegal, dat de șefulul Secției 1 Poliție Brașov, si au sancționat-o contravențional, tot pe aceasta). 

De asemenea, i s-au tăiat conductele de alimentare cu apă potabilă și menajeră, i-au aruncat pe treptele imobilului său contorul de apă (găsit de fiica acesteia B. M.), și fixat prin fotografiere cu ocazia cercetării la fața locului, efectuată de secțua 1 poliție Brașov. Mai mult, atunci când a încercat să se realimenteze cu apă potabilă și menajeră, același șef al unității de poliție a ordonat să fie efectuată o cercetare la fața locului pentru a avea motiv să se antepronunțe, în sensul că  ”toată lumea poartă răspunderea”.

Calvarul femeii a constat inclusiv în faptul că i s-a ocupat fără drept accesul pe scările ce sunt spații comune, cu destinație cale de acces către pivnițele amplasate în subsolul imobilului prin montarea ilegală a unei uși, astfel că nu poate avea acces la contorul de apă, fiindu-i tăiate țevile, ducând la imposibilitatea de a se alimenta cu apă potabilă și menajeră, și de data aceasta, poliția nu întreprinde nimic.

I s-au distrus, degradat și adus în stare de neîntrebuințare instalația (țevile) de canalizare, prin înfundarea acesteia cu bucăți de lemn și spumă, astfel că a fost adusă în împosibilitatea de a fi folosită.

Acțiunea infracțională a persoanelor protejate de poliție și justiție a constat în înfundarea cu spumă poliuretanică, a țevilor de evacuare – canal, țevi care se află în căminul de scurgere a apei menajere, situate în curtea comună, la intrarea principală. 

Doamna a cerut, disperată, să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile din Capitolul III, art. 249 din Codul de procedură penală, raportat la prevederile din Codul penal, pentru restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunii, în sensul de a se putea alimenta cu apă potabilă și menajeră, ceea ce nu s-a făcut, la ordinul ilegal dat de domnul Șef al Secției 1 Poliție domnul comisar șef de poliție, doctor, AL ACADEMIEI DE POLIȚIE ”ALECSANDRU IOAN CUZA” din București, fieful plagiatorilor din România, Ungureanu Petre, mare profesor universitar la Fabrica de Diplome ”Spiru Haret”, care are un interes în cauză și, în permanență, din anul 2014 a acoperit și a zădărnicit desfășurarea corectă și legală a cercetărilor, blocând luarea măsurilor legale prin numeroase imixtiuni în dosarele penale ori reclamațiile sau sesizările formulate.

Tot doamna ne spune că șeful UNGUREANU coordona totul în permanență, purtând discuții telefonice cu persoanele care au săvârșit infracțiunile.

În mod constant și continuu doamna este urmărită fără drept și fără un interes legitim, îi este supravegheată locuința, dependințele și căile de acces către apartamentul său, prin fotografiere și filmare în situații și împrejurări prin care îi este violată viața intimă și familială, actele infracționale fiind săvârșite chiar și cu poliția de față.

Revoltător este și faptul că fără avea un drept sau un interes legitim (ca mod de operare în comiterea infracțiunilor) i s-au făcut mai multe sesizări neadevărate și nefondate la Companiile ce furnizează gaz și electricitate, invocându-se deranjamente, pentru ca mai apoi, în complicitate cu angajații acestor companii, să se dispună oprirea alimentării apartamentului cu gaz, poliția, fiind sesizată, nu a dispus măsuri de cercetare și tragere la răspundere a persoanelor vinovate.

 În complicitate cu angajații companiei pentru furnizare a gazului și cu poliția – unde cei care comit infracțiunile au amenințat că au foarte mari relații pentru faptul că mama uneia dintre persoane a lucrat 29 de ani în compania de gaz și este în relații foarte bune cu o anumită directoare, M.A).

Amenințările s-au dovedit a fi adevărate, deoarece în foarte scurt timp, persoana cu funcție de conducere de la gaz a și dispus, în mod abuziv și nelegal, ca doamna să plătească o sumă foarte mare, determinată de împrejurarea unei verificări la instalația de gaz, pe care aceasta nu a cerut-o. 

I s-a intrat în spațiile comune, de așa-ziși specialiști de la Compania pentru furnizare electricitate și s-a procedat la verificarea nelegală a instalației, pentru a realiza acțiunea infracțională de oprire a furnizării cu electricitate, apoi când a cerut, printr-o cerere, să i se comunice datele persoanelor care au procedat la verificarea instalației și a motivului legal de verificare (eventual o sesizare făcută), reprezentanții acestei companii au negat, în scris, existența unor sesizări sau deranjamente, iar poliția, ca întotdeauna, sesizată fiind, nu a dispus nicio măsură legală.

Doamna a fost amenințată, verbal, de mai multe ori, de regulă când acele persoane erau surprinse că înfundă instalația de canalizare, dar și în alte situații, acțiune ce i-a provocat o foarte puternică stare de teamă.

Aceasta a indicat organelor de cercetare penală ale poliției procesele verbale de cercetare la fața locului întocmite de poliție, planșele fotografice (efectuate cu ocazia cercetărilor la fața locului), fotografii efectuate de aceasta, înscrisuri de la și către Companiile de gaz și electricitate, expertiză, probe materiale, bucăți de teavă, lemne și spumă, martori, însă poliția a refuzat primirea probelor la ordinul nelegal al șefului Ungureanu.

În zadar a cerut să fie dispuse măsuri în conformitate cu prevederile art. 302 din Codul de procedură penală, respectiv trecerea cauzei la un alt organ de cercetare penală, având în vedere starea existentă și motivat de bănuiala legitimă că cercetările nu vor fi legale, corecte și obiective deoarece Șeful Secției 1 Poliție DOMNUL COMISAR ȘEF DE POLIȚIE, DOCTOR, UNGUREANU PETRE are un interes în cauză.

Având în vedere faptul că plângerile penale, sesizările, reclamațiile și solicitările de intervenție a poliției la numărul de urgență 112 nu au fost cercetate în mod legal și corect, nefiind dispuse măsuri în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, doamna a cerut ministrului de interne să trimită Corpul de Control la Secția 1 Poliție Brașov, cercetări pe care le așteptăm cu interes și astăzi, și cerem public a fi cât mai urgentate.

Paradoxul situației constă și în împrejurarea că în cauza civilă nr. 34761/197/2014 a fost cerută recuzarea judecătoarei de caz de mai multe ori, s-a cerut CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII, tot de mai multe ori, cercetarea disciplinară și aplicarea sancțiunilor prevăzute de Statutul Magistratului, judecătoarelor, de la Judecătoria Brașov ,,cucoane care au scărpinat” o cauză civilă, relativ simplă, fără a pronunța o soluție legală și corectă timp de mai mult de 5 ani, stabilind în sarcina reclamantei și atribuții nelegale ,,să vină cu un expert de acasă”, pentru că ,,altfel suspendă cauza” .

Femeia este amenințată cu moartea, casa riscă să se prabușească, iar poliția și justiția nu dispun nicio măsură legală.

Concluzia care se desprinde, și din această situație, este aceea că România trebuie, din păcate, să fie monitorizată în continuare de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție, iar Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie să funcționeze, nu să fie desființată, iar oamenii să nu se descurajeze și să sesizeze aceste organisme și instituții, pentru că, în final adevărul va ieși la iveală.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.