Seful sereistilor, Eduard Hellvig, chemat de urgenta la Washington!

Seful sereistilor, Eduard Hellvig, chemat de urgenta la Washington!

0 103

Iata ca seria recenta de dezvaluiri din „National” cu privire la framantarile de la varful sistemului si nemultumirea tot mai fatisa a partenerilor americani fata de cum merg lucrurile in aceasta parte a Europei sunt confirmate de o decizie fara precedent a responsabililor Administratiei Trump pe domeniul securitatii. Pentru ca, fara a fi planificata in vreun fel, chemarea de urgenta la Washington a a sefilor „centralei” americane din Romania, sefului pe Europa de Est, ca si a celui pe intreaga Europa nu arata decat ca lucrurile se precipita mai repede decat credeau unii.

Si ca, la aceasta ora, in Statele Unite ale Americii se iau decizii majore privind soarta Romaniei. Desigur, tinand cont ca „invitatia” a fost una intempestiva, nelasand loc de vreun refuz sau barem tragere de timp, cel mai probabil este ca, totusi, ceva i-a suparat foarte tare pe americani, de principalii sfetnici ai presedintelui Donald Trump pe probleme de securitate au recurs la acest gest fara precedent, care incalca inclusiv orice cutuma diplomatica. Mai mult decat atat, faptul ca nu doar seful pe Romania si pe zona de Est a Europei a principalei agentii guvernamentale americane a fost rechemat la Washington ca sa decida „instruirea” de ultima ora a lui Eduard Hellvig, dar si „big boss”- ul pe intreaga Europa arata o data in plus ca este vorba despre un eveniment cu totul deosebit. Astfel ca seful SRI poate sa ia acum mai mult in serios, daca o mai avea timpul necesar, avertismentul cu privire la „perversa” lui George Maior, cel care, in timp ce facea pe protectorul „lui ala micu”, nu putea rata sansa de a se erija inca o data in singurul partener de incredere al americanilor in Romania…

maior hellvig Hellvig, chemat de urgenta la Washington !

„Blestemul Maior” il loveste si pe Hellvig

Joaca sau zboara …
La doar cateva ore dupa ce dezvaluiam ca agentii CIA s-au „intepat” ca omologii de la BND-ul german le cam trag presul marilor contracte economice de sub nas, in timp ce SRI-ul condus de germanofilul Eduard Hellvig priveste feciorelnic in alta parte, acesta din urma va fi, probabil, convocat si el, peste noapte, la Washington.
Si chiar daca ambasadorul George Maior isi va freca mainile de multumire, pozand din nou in singurul canal de comunicare „fiabil” intre serviciile secrete romanesti si cele americane, socotela acestuia nu trebuie sa se potriveasca musai cu cea a Washington-ului. Oricum, sunt ore cruciale nu doar pentru sistemul de la noi si, poate, soarta statului paralel, dar chiar pentru intreaga tara.

CIAAA Hellvig, chemat de urgenta la Washington !
Sala „pasilor pierduti” de la intrarea in sediul CIA…

Asa ca, odata scos din zona de confort in care se cuibarise inca de la instalarea sa in fruntea principalului serviciu secret al tarii, Eduard Hellvig ar trebui sa le arate americanilor nu doar ca este „baiat bun”, dar si ca poate fi un jucator in favoarea intereselor geo-strategice ale americanilor, principalii nostri parteneri strategici ai momentului. Sau, daca nu, mai ales ca are deja un „cartonas galben” la activ incasat tot de la Washington, se poate gandi serios la o retragere de onoare, mai ales ca liberalii tocmai ce s-au apucat sa intocmeasca listele cu locuri eligibile pentru alegerile europarlamentare de la anul…

Sursa: enational.ro

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.