Senatorul Allen Coliban și ex-președintele USR Brașov Claudiu Dumitriu candidează pentru Primăria...

Senatorul Allen Coliban și ex-președintele USR Brașov Claudiu Dumitriu candidează pentru Primăria Brașov

0 64

Senatorul Allen Coliban şi fostul preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov Claudiu Dumitriu sunt candidaţii înscrişi în cursa internă a USR Braşov pentru a candida pentru funcţia de primar al Braşovului .

Concurenţa este dublă pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, funcţie pentru care s-au înscris patru candidaţi, respectiv George Boroda, Codruţ Bucur, Paul Ciocan şi Naomi Reniuţ-Ursoiu.
De asemenea, în cursa internă pentru Consiliul Local, s-au înscris 24 de candidaţi, iar pentru Consiliul Judeţean, au intrat în cursă 30 de persoane.
Pentru stabilirea candidaţilor se va utiliza modelul folosit la alegerile europarlamentare, membrii USR Braşov urmând a-şi legitima candidaţii – iar în cazul CL și CJ se va vota inclusiv poziţia lor pe listă – prin vot, în urma unei campanii interne.

Candidaţii înscrişi în cursa pentru alegerile locale de anul viitor şi-au prezentat ofertele în cadrul unei dezbateri ce s-a desfăşurat în 12 septembrie.
În 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Judeţene, se va stabili candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi lista de candidaţi pentru CJ, iar în data de 5 octombrie, în cadrul Adunării Generale a filialei municipale, se va stabili candidatul USR pentru funcţia de primar al Braşovului, precum şi lista pentru Consiliul Local Braşov.
Ulterior, pe baza protocoalelor încheiate la nivel naţional (politic şi electoral), precum şi pe baza discuţiilor la nivel local, va fi stabilită lista comună a candidaţilor Alianţei USR PLUS pentru alegerile locale din 2020.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.