Şenilată specială DACIA pentru dotarea jandarmilor montani

Şenilată specială DACIA pentru dotarea jandarmilor montani

0 124

Intervenţiile jandarmilor montani braşoveni vor merge de-acum ca pe ... şenile. Maşina 4x4 a Jandarmeriei a fost dotată în loc de roţi cu niste senile speciale. Noua achizitie este o premiera in Romania

Intervenţiile jandarmilor montani braşoveni vor merge de-acum ca pe … şenile. Maşina 4×4 a Jandarmeriei a fost dotată în loc de roţi cu niste senile speciale. Noua achizitie este o premiera in Romania şi va scurta considerabil timpul de interventie la misiunile de salvare din munţi.

Indiferent de anotimp sau de conditiile meteo, noul kit de senile care a fost atasat maşinii de teren aproape ca va injumatati durata intervenţiei. În acest fel, se reduce simţitor şi timpul de asteptare al celor care se rătăcesc pe crestele muntilor si au nevoie de ajutor. Senilele care tin loc de roti sunt fabricate de un francez chiar la Brasov.

Este o premiera in Romania dar si pe piata din Europa. Pierre Levivier – general manager-ul companiei care produce kitul de senile, spune că maşinile cu această dotare pot să urce pante acoperite cu zăpadă sau noroi fără nici un fel de problemă.

Fiecare echipament cantareste 111 kg si poate fi folosit intr-un interval de temperaturi cuprins intre minus 40 de grade si + 60 de grade Celsius.

Odata cu montarea kitului de senile, garda masinii se ridica cu inca 20 de centimetri fata de sol, permiţând astfel depăşirea obstacolelor care ar împiedica înaintarea unei maşini pe roţi.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.