SENS pentru viaţa familiilor defavorizate

SENS pentru viaţa familiilor defavorizate

0 248

Proiectul Siguranţă prin Educaţie pentru Nutriţie şi Sănătate – SENS a început în martie 2017, în Tărlungeni, Săcele şi, din acest an, şi în Budila

Salvaţi Copiii derulează proiectul SENS în trei localităţi defavorizate din Braşov. Tinerele mame sunt învăţate cum să-şi crească micuţii, ce înseamnă alimentaţie, de ce este nevoie de vaccinare sau cât de periculoasă poate fi automedicaţia.

Iniţiatorii proiectului le ajută pe mame şi pe copii şi cu produse alimentare, produse de igienă şi lecţii de educaţie sexuală. Şase din zece mame adolescente nu au avut niciodată acces la informații privind sănătatea reproducerii sau educația sexuală, iar șapte din zece nu au beneficiat niciodată de planificare familială.
Proiectul Siguranţă prin Educaţie pentru Nutriţie şi Sănătate – SENS a început în martie 2017, în Tărlungeni, Săcele şi, din acest an, şi în Budila.

Mamele sunt informate asupra vaccinării copiilor, primesc lapte praf pentru bebeluşi, săpunuri, detergenţi. Unul dintre principalele obiective ale proiectului este să scadă numărul minorelor care nasc, dintre care unele abia au 14 ani la primul copil.

Prematuritatea rămâne una din cauzele majore ale mortalităţii infantile, la care România ocupă un loc fruntaş în Europa, spune asistentul medical Olga Anton.

Din martie 2017 până în august 2018, prin proiect au fost sprijinite 64 de gravide, au fost ajutate 223 de mame, din care150 minore şi au fost ajutaţi 572 de copii.

Proiectul va continua până în decembrie 2019, dar iniţiatorii vor să atragă în proiect şi alte entităţi, precum DSP, DGASPC, Asociaţia Medicilor de Familie Braşov sau spitale. Proiectul SENS se derulează în 26 de localităţi din 13 judeţe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.