Sfaturi pentru cei mici de la profesionişti brașoveni în protecție și salvare

Sfaturi pentru cei mici de la profesionişti brașoveni în protecție și salvare

0 29

Cursanţii unui centru educaţional din Braşov au avut o săptămână plină – au primit vizita specialiştilor din poliţie, pompieri, smurd şi salvamont. Cele mai bune sfaturi de comportament în caz de pericol au fost primite cu succes până și de copilaşii de 2 ani.

Pentru că educaţia începe de la vârste fragede şi pentru că orice se poate învăţa prin joacă, un centru educaţional din Braşov a organizat o săptămână de vacanţă inedită pentru cei mici.

Vineri a fost rândul salvatorilor montani, care le-a adus micuților cursanți un rucsac plin cu informaţii şi sfaturi practice :

Cătălin Petrescu – salvator montan din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Braşov, consideră că este foarte important ca aceste sfaturi să fie diseminate de la o vârstă foarte fragedă, pentru că foarte multe accidente pe munte se petrec, de regulă,  din cauza teribilismului.

Copiii au stat cuminţi, au ascultat iar la final au demonstrat că ştiu cum să se păzească de pericole – știu care este numărul la care să sune în situații de urgență și să anunțe un adult atunci când, de pildă, fumegă o priză.

Învăţarea prin joacă, cu metode cât mai inedite şi activităţi diverse este cea mai bună cale de a ajunge la rezultate foarte bune cu copilaşii care frecventează creşa sau grădiniţa.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.