…Si-am rămas doar trei!

…Si-am rămas doar trei!

1 75
Traian Băsescu a declarat că trecerea în neființă a Regelui Mihai înseamnă dispariția unui „fost șef de stat de vremuri grele”. „A murit un fost șef de stat. Din patru am rămas trei… A fost un șef de stat de vremuri grele. Dumnezeu să-l ierte. Nu aș comenta și altceva, nu sunt pregătit”, a spus Traian Băsescu, întrebat ce sentimente îl încearcă la decesul fostului suveran român
Traian Băsescu, Accidentalul preşedinte al României în perioada de trista amintire, 2004-2014, declara, ca prostu’ într-un interviu din iunie 2011, că abdicarea din decembrie 1947 nu a fost un act patriotic, ci doar a arătat că Regele Mihai „a fost slugă la ruşi“. 

Peste ani, acelaşi preşedinte afirma ca in Istorie Regele va fi văzut drept una dintre persoanele vinovate fața țara. „Mulţi spun că abdicarea a fost un mare act patriotic. Nu! A fost un act de trădare a intereselor naţionale din partea Regelui Mihai. Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria…
Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim-ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. 
De ce? 
Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi?“, declara Traian Băsescu, în 2011, într-unul dintre cele mai stupide mesaje la adresa regelui Mihai. Afirmaţiile sale, fiind taxate dur de numeroşi politicieni şi intelectuali.

COMENTARII

  1. Prost esti Basescule! Antonescu era CONDUCATOR AL STATULUI,nu premier!
    Avea unica decizie in hotararile luate de STAT!