Şoc în baschetul feminin românesc : două echipe, dintre care una multiplă...

Şoc în baschetul feminin românesc : două echipe, dintre care una multiplă campioană , s-au retras din Liga Naţională!

0 72

Chiar dacă programul campionatului Ligii Naţionale de baschet feminin a fost stabilit de ceva timp, ţintarul este acum dat peste cap de o veste care i-a luat prin surprindere pe toţi cei aflaţi în anturajul sportului cu mingea la coş : Politehnica Iaşi şi CS Municipal Târgovişte, multiplă campioană naţională (!) s-au retras din campionat!! Cauza celor două abandonuri este legată, evident, de lipsa banilor, semn că încă nu curg laptele şi mierea pe uliţele sportului românesc, în ciuda adoptării iniţiativei legislative, privind finanţarea sportului…Este clar că sportul românesc are nevoie de o lege proprie şi, mai ales, de mult pomenita lege a sponsorizării…
În urma celor două retrageri, campionatul se va desfăşura cu prezenţa la start a zece formaţii, însă rămâne de stabilit forma acestuia. De aceea, Federaţia română de specialitate comunică următoarele:
1. Super Cupa României,editia 2017, nu va mai avea loc
2. Cupa României, editia 2017-2018, se va desfăşura în formatul stabilit anterior, tragerea la sorţi a jocurilor din turul 1, rămânând neschimbată.
3. Reprezentanţii echipelor rămase în campionat sunt invitaţi vineri, 15septembrie, la sediul FR Baschet, pentru tragerea la sorţi a meciurilor, în tabela Berger cu 10 echipe şi pentru o discuţie, privind sistemul competiţional cu 10 echipe.
Cele zece formaţii care vor lua startul în campionatul Ligii Naţionale de baschet feminin sunt :
Olimpia Braşov, ACS BT Alexandria, CS Phoenix Galaţi, CS Municipal Satu Mare, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, ACS BC Sirius Tg Mureş, CS Univ Cluj Napoca, CS Univ Alba Iulia, SCM Timişoara, Univ Goldiş ICIM Arad
D. D.

COMENTARII