Somație de la Primărie pentru dezvoltatorii imobiliari din Tractorul

Somație de la Primărie pentru dezvoltatorii imobiliari din Tractorul

Edilii i-au somat pe dezvoltatorii imobiliari din Tractorul să reducă efectele şantierului asupra comunităţii. Dezvoltatorilor li s-a atras atenţia asupra faptului că modul în care derulează lucrările este o problemă pentru locatarii care s-au mutat deja în zonă, dar şi pentru alţi braşoveni

Edilii i-au somat pe dezvoltatorii imobiliari din Tractorul să reducă efectele şantierului asupra comunităţii. Dezvoltatorilor li s-a atras atenţia asupra faptului că modul în care derulează lucrările este o problemă pentru locatarii care s-au mutat deja în zonă, dar şi pentru alţi braşoveni.
La ultima întâlnire cu reprezentanţii Primăriei, ai Poliţiei, ai Gărzii de Mediu şi ai deţinătorilor de reţele, dezvoltatorilor li s-a reproşat că nu respectă Regulamentul de bune practici privind controlul prafului şi emisiilor din pulberi din construcţii şi demolări şi nici chiar autorizaţiile de construcţie.
„Avem o problemă reclamată şi de către investitorii care deja au pus la dispoziţia clienţilor locuinţele faptul că ceilalţi investitori distrug drumurile, fac lucrări de branşament și nu refac corect infrastructura, intră cu maşini grele, astfel încât afectează foarte mult trama stradală”, spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov.

O nouă întâlnire urmează să aibă loc astăzi pe teren, în cartierul Tractorul, dar deja s-au stabilit anumite puncte care trebuie respectate.
Este vorba despre refacerea străzilor cel puţin la nivel de piatră spartă iar curăţarea maşinilor se va face la ieşirea pe strada 13 Decembrie.

Poliţia Locală şi Garda de Mediu vor monitoriza cu foarte mare atenţie modul în care se desfăşoară lucrările acolo şi vor sancţiona pe cei care încalcă prevederile legale.
De asemenea, pentru anul viitor, municipalitatea şi-a propus să modernizeze străzile şi tronsoanele de străzi de pe domeniul public.

Vifor Rotar

COMENTARII