Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov are un aparat medical nou, de nivel...

Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov are un aparat medical nou, de nivel european

0 42

Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a primit un aparat medical nou, de ultimă generație : videofibrobronhoscop, achiziționat în vederea asigurării unor standarde ridicate în ceea ce priveşte calitatea şi siguranţa actului medical. Investigația paraclinică efectuată cu ajutorul videofibrobronhoscopului este foarte importantă pentru bolnavii cu afecțiuni respiratorii, achiziționarea unui astfel de echipament medical performant putând ajuta pacienții pentru tratamentul pe care aceștia trebuie să îl urmeze. La fel de important este și aspectul siguranței pe care acest echipament medical îl conferă atât pentru personalul care efectuează această manevră, cât și pentru pacienți.
Videofibrobronhoscopul face ca manevra de endoscopie să fie mai sigură, reducându-se riscul infecţiilor asociate asistenței medicale, iar biopsia şi brosajul efectuate prin intermediul acestei manevre se pot face în condiţii de siguranţă.
De asemenea, prin această manevră se pot înregistra pe suport electronic și/sau hârtie fotografică rezultatele sugestive ale investigației care pot fi înmânate pacientului, fiindu-i utile la alte consultații de specialitate: Oncologie, Chirurgie Toracică etc. Totodată, pacienţii pot participa prin vizionare directă la momentul manevrei, crescând astfel satisfacţia lor prin faptul că vor înțelege fiecare manevră explicată de către medic.
Aparatul a costat peste 200 de mii de lei, bani asigurați de Consiliul Județean Brașov.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.