SRI – instituție publică sau structură mafiotă?

SRI – instituție publică sau structură mafiotă?

1 387

Noua Securitate deține toate partidele, un imens procent din economie și mii de hectare

Practic, Noua Securitate deține, în acest moment, din eșichierul politic românesc un partid de guvernare, un partid de opoziție și celelalte partide mai mari sau mai mici. Deține un imens procent din economia acestei țări și multe mii de hectare de pământ arabil, pădure și fânețe.
Întrebare adresată LOR: având în vedere toate aceste realități, precum și faptul că nu am colaborat cu voi și nici nu intenționez să o fac vreodată, pot să-mi permit să mai locuiesc în țara mea, care acum este a voastră și a jegoșilor voștri turnători?
PS: Rog seriozitate și mesaj în privat și promit să-mi cumpăr cu 1 $ o casă în Italia și să vă las dracului în pace.
PPS: Aveți cumva filiale și în Italia? Dar în Groenlanda, Islanda, Kamciatka?
PPPS: unde nu aveți filiale?
Mihai Malaimare

SRI – instituție publică sau structură mafiotă?

Nu exclud posibilitatea ca unii dintre dumneavoastră să considere titlul acestei postări ca fiind foarte dur! Îmi asum acest risc, dar prin cele pe care le voi prezenta în continuare am să vă demonstrez contrariul. O instituție publică, responsabilă, în speță SRI, acționează numai în limitele impuse de normele legale în vigoare, de Constituție, de Legea privind Siguranța Națională a României și de Legea de Organizare și Funcționare, în special. Dacă analizăm activitatea acestei structuri, vom observa foarte ușor că în ultimii 12 ani ea, în mod sistematic, și-a depășit cu mult atribuțiile conferite prin lege, organizând și desfășurând acțiuni și activități din sfera de responsabilitate a altor autorități publice.

Cariere la SRI în 2019. Cum te poți angaja la Serviciul Român de ...

Nu am să reiau aspectele referitoare la acest subiect, aspecte prezentate în analizele publicate de mine anterior. SRI s-a implicat în mod ilegal în Justiție, creând un adevărat câmp tactic, fabricând dosare și probe pentru a condamna persoane publice incomode și pentru a le scoate din zona de interes, cum a făcut de fapt și cu oamenii de afaceri pentru a le lua, sau a le controla afacerile și în acest mod pentru a prelua în interesul propriu al celor din conducerea instituției unele comisioane care depășesc orice imaginație.

Amestecul brutal în viața politică, schimbarea rezultatului votului popular, susținerea prin mijloace ilegale a unor persoane care să acceadă în funcții publice foarte importante sau menținerea unora în posturile pe care le ocupaseră în detrimentul voinței electoratului, controlul asupra unor oameni politici, a unor magistrați, a unor funcționari publici, precum și a unor specialiști în diferite domenii, prin diverse procedee profund nelegale, cu scopul final de a domina societatea românească în interesul celor din exterior sub comanda cărora se află, dar și în interes personal pentru obținerea prin mijloace de tip mafiot a unor imense sume de bani, sunt aspectele pe care le-am abordat de atâtea ori în intervențiile mele în mass-media, pe rețelele de socializare, dar și în cadrul audierilor la Comisiile Parlamentare, inclusiv a celei de control SRI. Am menționat aceste lucruri, doar pentru a vă reaminti câteva din multitudinea de aspecte care se pot imputa conducerii SRI, trecute și prezente.

Și pentru că nu erau suficiente abuzurile, substituirile de atribuții ale altor instituții publice, fărădelegile săvârșite, cei de la SRI, văzând că pierd teren în anumite sectoare, obligați fiind de evoluția situației în ultimii doi ani să-și retragă oamenii din diverse instituții publice, au pus la punct un nou sistem prin care să mențină controlul asupra zonelor de interes, intrând cu bocancii în sfera de competență a altor autotități publice. Astăzi au apărut mai multe relatări în mass-media, dar și pe conturile de socializare (a se vedea Dan MV Chitic) despre finalizarea unui proiect de tip „Big Brother” prin intermediul căruia structura de informații să-și mențină controlul și poziția de forță asupra societății românești.

SRI – instituție publică sau structură mafiotă?

„Serviciul Român de Informaţii a pus în funcţiune sistemul IT prin care poate controla modul de cheltuire a banilor în instituţii publice. Sistemul ar trebui să poată identifica rapid şi firmele ai căror acţionari sau administratori figurează la mai multe societăţi şi au cazier judiciar, precum şi persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanţe între venitul declarat şi clădirile, terenul sau maşinile cumpărate” (profit.ro.).
„SRI, prin Unitatea Militară 0929 București, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile, a finalizat la termen implementarea proiectului SII ANALYTICS – Sistemul informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date, cod MySMIS2014+ 101622, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
Operaționalizarea proiectului a dus la atingerea scopului definit de „dezvoltare a funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri pentru reducerea redundanței plăților în zona publică, prevenirea fraudei și abuzurilor și creșterea eficienței în actul guvernamental’, așa cum a fost constatat și de către Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale (OISPSI), precum și de auditorul extern contractat să verifice corecta implementare a proiectului, în intervalul decembrie 2018 – februarie 2019”, a comunicat SRI publicatiei Profit.ro.

Astfel, s-a concluzionat că sistemul pune la dispoziția instituțiilor publice mecanisme avansate de integrare, corelare, regăsire, vizualizare, analiză, colaborare și avertizare, asigurând astfel construirea unor procese ample de explorare, descoperire și investigare a situațiilor generatoare de fenomene de criminalitate organizată și evaziune fiscală la nivel național, precum și a faptelor asociate fenomenului de corupție și de finanțare a terorismului, în vederea diminuării și prevenirii acestora”, declară SRI.
Unii dintre dumneavoastră se vor întreba: unde este problema.
Este o problema imensă generată de faptul că SRI nu are competențe legale în domeniile vizate de acest sistem și preia în mod ilegal competențele altor autorități publice investite prin normele constituționale sau cele cuprinse în diverse legi speciale sau ordinare, cum este cazul Curții de Conturi a României singura autoritate abilitată să controleze și să supravegheze asupra modului de cheltuire a banului public, sau al ANAF, ale cărei atribuțiuni se regăsesc total și sunt vizate de proiectul dezvoltat de SRI și pe care structura de Siguranță Națională îl folosește în scopuri ilicite.

Deși cunoșteam foarte bine care sunt amenințările la adresa Siguranței Naționale prevăzute de Legea cu același nume, având în vedere faptul că am fost unul dintre inițiatorii proiectului Legii respective, am lecturat din nou articolul care face referire la problematica aflată în discuție și în care SRI are competențe clare și nu am văzut nicio referire la elementele cuprinse în noul proiect implementat de aceasta structură devenită toxică pentru statul nostru, pentru Statul de Drept.

Amenințare sau amestecul brutal în viața politică!

Niciunul dintre obiectivele vizate de acest nou sistem IT gestionat de către SRI nu se regăsește între amenințările la Siguranța Națională a României și deci, excede competențelor legale ale structurii de informații. Locul lui este în altă parte, acolo la cei care au competențe legale în domeniu.
De ce îl are și îl dorește în continuare SRI? V-am explicat mai sus și nu am să fac decât precizarea că așa doresc cei din exterior care și-au fidelizat conducerea acestei instituții și le-au asigurat fondurile necesare pentru dezvoltarea lui, toate cu scopul de a-și promova interesele în România, în detrimentul celor ale poporului român, pentru asigurarea continuității dominației asupra țării noastre, dar și pentru promovarea intereselor proprii ale conducerii acestei structuri.
Ce cale vor lua informațiile colosale, ca număr și importanță, unele dintre ele cu siguranță strategice, domnule Hellvig?
Unii susțin că la cei care vă dirijează din exterior, că doar de asta v-au dat atâția bani să construiți sistemul. Deși mi-e greu să cred că este așa, vă rog să ne spuneți dumneavoastră dacă cei care vă suspectează de trădare au dreptate, sau nu….!!!

Dumitru Iliescu, fost șef al Serviciului de Protecție și Pază
Sursa: Lupul Dacic  

COMENTARII

  1. Rumânistanul trebuia să aplice lustrația imediat după 1990. Și atunci n-ar mai fi fost distrusă în halul ăsta țara. Că jegurile ăstea de comuniști au furat-o, împreună cu „politicienii”, scursurile societății din acei ani.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.