Stalin si poporul rus, pe Putin ni l-a adus!

Stalin si poporul rus, pe Putin ni l-a adus!

0 69

Dupa Petru cel Mare si Stalin , presedintele Vladimir Putin se dovedeste al treilea mare lider din Istoria Rusiei care este pe placul … „mujicului”… Instalat la conducere în anul 2000, într-o țară cu o putere instabilă și o economie oscilantă, Vladimir Putin este lăudat de numeroși concetățeni de-ai săi pentru că a adus stabilitate și o nouă prosperitate, în special grație abundenței petroliere.
Vladimir Putin a explicat că el se va prezenta la alegeri în calitate de ‘candidat independent’, si nu susținut de partidul pro-Kremlin ‘Rusia Unită’, afirmând că se bazează pe ‘un larg sprijin din partea cetățenilor’.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de centrul ‘Levada’ Vladimir Putin s-ar clasa detasat pe primul loc în intențiile de vot, cu 75%, mult înaintea contracandidaților săi, comunistul Ghennadi Ziuganov și naționalistul Vladimir Jirinovski, care evită să-l critice deschis pe liderul de la Kremlin. Cel care s-a impus ca opozantul numărul unu din Rusia, Aleksei Navalnîi, nu se va putea prezenta, din cauza condamnărilor sale judiciare, pe care el le denunță ca politice, la scrutinul ce ar urma să aibă loc la 18 martie, la patru ani de la anexarea Crimeei.
Principala provocare pentru Vladimir Putin va fi cea de a-i convinge pe ruși să se si prezinte aa voteze în aceste alegeri al căror deznodământ pare știut din start: doar 28% dintre alegători se declară ‘siguri’ că vor vota în martie, potrivit ‘Levada’.

După ce și-a anunțat candidatura, președintele rus s-a erijat în special în ‘căpetenie de război’, un simbol al unui mandat marcat de o revenire în forță a Rusiei pe scena internațională, de la criza ucraineană până în conflictul din Siria, dar și al unui climat de ‘război rece’ cu Occidentul. Rusia abia a ieșit din cei doi ani de recesiune economică ce a fost cauzată de prăbușirea prețului la petrol și de sancțiunile occidentale, Federația Rusă a intrat din nou pe creștere în 2017!

COMENTARII