,,Steagu nu moare” : AS Steagu Roşu a surclasat, cu 9-2, Rapid,...

,,Steagu nu moare” : AS Steagu Roşu a surclasat, cu 9-2, Rapid, la ultima verificare, înainte de sezonul oficial al Ligii a patra

0 79

Echipa suporterilor ,,stegari”, înfiinţată în această vară, ca reacţie la iminentul faliment al FC Braşov, şi-a încheiat testele de verificare, în vederea debutului în campionatul Ligii a patra. Sub privirile a câtorva sute de fani, echipa care doreşte să continue tradiţia ,,stegarilor”în forbalul românesc, s-a confruntat cu un alt nume greu din sportul rege de pe la noi, Rapid Bucureşti (una din echipele care poartă acest nume de legendă şi care joacă în Liga a patra). Meciul, disputat pe stadionul Tineretului, acolo unde va juca acasă şi AS ,,SR” Braşov, a fost la discreţia echipei suporterilor ,,stegari”, care a câştigat la scor : 9-2 (6-0). Au marcat pentru echipa braşoveană : A. Damian (3), H. Popa (2, unul din ,,11m”), Codreanu, Fînariu, Bodean, A. Oprea. Nu au jucat : Căpăţână, Burlacu, Istrofor, Berceanu, ,,piese” importante în angrenajul trupei antrenată de Petre Lucian şi Andrei Şanta. Dealtfel, în actuala echipă a ,,Ligii Suporterilor Stegari” evoluează mai mulţi jucători care au fost prezenţi în eşaloane fotbalistice superioare, în frunte cu Istrofor şi H. Popa, care au jucat chiar şi în Liga I.
,,A fost un test foarte util pentru noi, ţinând cont că am jucat în faţa suporterilor şi pe stadionul Tineretului, acolo unde vom evolua în meciurile de acasă, în campionatul Ligii a patra. Am rulat tot lotul pe care l-am avut astăzi la dispoziţie şi sunt mulţumit. Să vedem însă dacă acest meci va semăna cu primul meci oficial, de la Ghimbav. Acolo vor fi condiţii extraordinare de joc, pentru că au un teren foarte bun. Cât priveşte obiectivul, eu cred că trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, mai avem foarte multe de rezolvat, ţinând cont de perioada scurtă de când suntem împreună cu această echipă”, a spus antrenorul principal Petre Lucian.
Mai trebuie notat şi faptul să suporterii şi-au încurajat în permanenţă echipa, scandând, printre altele şi cunoscutul refren : ,,Steagu nu moare”
Pentru AS ,,SR” Braşov urmează debutul în campionatul Ligii a patra, sâmbătă, 19 august, de la ora 11, la Ghimbav, cu Aripile.
Dorin Duşa

COMENTARII