Strada Traian Moşoiu a fost redeschisă traficului rutier

Strada Traian Moşoiu a fost redeschisă traficului rutier

0 83

Mai sunt de realizat lucrări de reabilitare, despre care municipalitatea spune că vor fi făcute când vremea o va permite. Tot Primăria va da bani şi pentru punerea în siguranţă a blocului de pe strada Molidului, în fundaţia căruia a fost descoperită în toamna lui 2017

Mai sunt de realizat lucrări de reabilitare, despre care municipalitatea spune că vor fi făcute când vremea o va permite. Tot Primăria va da bani şi pentru punerea în siguranţă a blocului de pe strada Molidului, în fundaţia căruia a fost descoperită în toamna lui 2017.
Pe 26 septembrie 2017, o porţiune dintr-un zid de sprijin de pe strada Traian Moşoiu, cu o lungime de aproximativ 10 metri, aflat pe o proprietate privată, s-a prăbuşit, afectând marginea arterei rutiere.
De asemenea, a fost afectată o casă după ce pământul şi blocurile de beton s-au prăbuşit pe o anexă şi pe acoperişul unui imobil.
Lucrările de consolidare a străzii au fost executate în proporţie de 90%.
Potrivit lui Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Braşov, au fost montaţi peste 40 de micropiloni de titanium cu ancore, ca să ţină drumul.Costul lucrărilor de consolidare stabilite în urma unei expertize tehnice și a unui studiu geotehnic s-a ridicat la suma de 291.000 de lei cu TVA.
Alţi bani, peste 127.000 lei, vor fi daţi de la bugetul local pentru punerea în siguranţă a blocului de pe strada Molidului.
La începutul anului, reprezentanţii municipalităţii braşovene anunţau că în jurul datei de 15 ianuarie se va semna contractul de lucrări, iar constructorul va avea la dispoziţie 14 zile pentru a pune în siguranţă blocul de locuinţe.
Blocul de pe strada Molidului nr. 33 a fost evacuat, în 6 octombrie, după ce sub fundaţie s-a descoperit o „cavernă” cu o adâncime de 4,5 m şi o lungime de 4 m.

Vifor Rotar

COMENTARII