Sunt românii mai bolnavi la suflet, decât la trup?

Sunt românii mai bolnavi la suflet, decât la trup?

Altfel, cum sa-ti expici ca sunt… 56.000 de preoti si doar 48.000 de medici in Romania?

Cateva asemanari si deosebiri:

    • in fiecare an, medicii buni pleaca in strainatate, Unii ,de tot… Popii nu pleaca decat maxim intr-o noua biserica, construita peste drum ca sa le ramana fiii pe-aproape…
    • In ultimele doua decenii nu s-a facut nici un promis spital mare, reprezentativ. In schimb pe vremea lui Basescu s-au inchis 300 spitale sub pretextul ca sunt prea multe si…mai mici decat in West. In vreme ce numarul de biserici , aproape s-a dublat.
    • Nu avem nici un mare centru de cercetare, reprezentativ, finantat la nivel european. In schimb finantzam ( chiar si…partzial!)  materializarea unei vechi dorintze a Ortodoxiei  romanesti : construim  Catedrala a neamului!! Tot la… nivel european,pentru ca va fi o mare atractie turistica europeana,mai… intereseanta decat Casa Poporului!
    • Chiar si unii dintre marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practica si delirul mistic in cartile lor. Nici unul nu apara stiinta…concreta!

 

In concluzie:
  • rugati-va sa nu va imbolnaviti. Sau, daca totusi o faceti, rugati-va sa dati colțul repede. Pentru decese cu zece popi, Romania e insa perfect pregatita. Si-acum, poate… ii scutim si de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici. Pentru ei, sa ne ajute …și Crucea Rosie!
  • Teoretic, preotii n-au salvat niciodata pe nimeni; insa toata lumea se roaga la ei si le acorda incredere. Medicii, in schimb, salveaza in fiecare zi mii de oameni, insa destula  lumea ii injura.

 

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.