Suntem doar în fața unei „sperieturi” globale?

Suntem doar în fața unei „sperieturi” globale?

0 77
Stat independent, limbă și identitate natională, cultură proprie? Chiar nu a dispărut comunismul? 
   Si ce-s „astea”, în fața pericolului rusesc? 

Presedintele Comisiei EuropeneJean-Claude Juncker, un moshulete cam zaharisit, a indemnat – inca in urma cu vreo 4 ani – la înființarea unei armate europene puternice, avand in vedere mai ales relatiile din ce in ce mai tensionate cu Rusia pe tema… crizei din Ucraina, transmitea AFP.  O  asemenea forta i-ar permite, cica, Uniunii Europene atat sa faca fata noilor amenintari de la frontierele sale, cat si sa apere „valorile” UE, a declarat halucinant Juncker, intr-un interviu publicat duminica de ziarul german Welt am Sonntag.

Care valori, draga Jean-Claude, ca doar Maidanul cu dragoste …fatza de capitalism, adus de „franc-tirorii” bine inarmati si platiti de slujbasii de la Berlin, a recunoscut si d-na Merkel ca s-a rasuflat, dupa ce Obama, le-a spus ca a fost un lamentabil eșec! Iar acum se incearca „varianta” Georgia… Chiar ne credeti, nu doar prosti, dar si tampiți ?
„Nu vom crea o armata europeana pentru a o utiliza imediat. Insa o armata comuna a tuturor europenilor va da de inteles Rusiei ca vorbim serios cand este vorba de apararea valorilor Uniunii Europene”, a explicat el …penibil si ridicol. O forta comuna a celor 28 de state membre UE va permite de asemenea rationalizarea cheltuielilor militare si favorizarea integrarii militare a acestor tari, a aratat presedintele CE.
„O asemenea armata ne va ajuta sa punem la punct o politica externa si de securitate comuna”, a adaugat individul, subliniind ca nu se intentioneaza diminuarea rolului NATO.„Imaginea Europei a suferit in mod dramatic. In termeni de politica externa, se pare ca nu suntem luati cu adevarat in serios”, a mai spus Juncker.
Aceasta propunere risca sa nu fie pe gustul celor care se opun unei mai mari integrari europene, incepand cu Marea Britanie, insa a gasit deja ceva sustinere in Germania.

Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a declarat tot atunci ca este sigura ca, „poate nu copiii ei, dar in orice caz nepotii ei vor cunoaste Statele Unite ale Europei”, cu propria lor armata…. Welt am Sonntag il cita de asemenea duminica pe seful Comisiei parlamentare germane pentru politica externa, Norbert Roettgen, acesta afirmand ca ideea unei armate a UE este „o viziune europeana careia i-a sosit vremea”.
Dar daca LUMEA, în primul rand puterile nucleare China, India, Pakistanul, Turcia, Israel, chiar Korea si Japonia,(adica 2/3 din Omenire !!) va intelege ca daca bomba nucleara nu mai poate fi o solutie, si amenintzarea …ridicola cu razboaiele clasice europene  sunt  o „sperietura” globala la fel de periculos  inutila!?

d.d.rujan

COMENTARII