Suprabugetarea SRI – taxă de protecție sau taxă de bunăvoință!

Suprabugetarea SRI – taxă de protecție sau taxă de bunăvoință!

0 109
Exista o falsa impresie potrivit careia politicienii sustin o crestere excesiva a bugetului Serviciului Roman de Informatii (SRI) pentru a obtine o anumita bunavointa, iar aceasta zvonistica trebuie demontata, a afirmat joi deputatul ALDE Varujan Vosganian, in cadrul dezbaterilor din comisile reunite de buget-finante, potrivit news.ro.

Comisiile au aprobat joi, fara niciun vot impotriva, un buget de 2,3 miliarde lei pentru SRI in 2018, o majorare de 13,2% fata de bugetul din 2017.

„Exista impresia ca noi exageram cu sustinerea financiara a SRI ca sa obtinem o anumita bunavointa. (…) Ca am vrea sa ne negociem linistea politica finantand excesiv SRI. (…) As vrea sa demontam aceasta zvonistica legata de excesiva finantare a SRI”, a spus Vosganian.Varujan Vosganian

Potrivit informatiilor prezentate de reprezentantii SRI in cadrul dezbaterilor, circa 75% din bugetul institutiei din prezent este cheltuit pe plata drepturilor salariale si a pensiilor cadrelor militare trecute in rezerva, iar trendul este de crestere a acestui buget, cu impact semnificativ asupra bugetului institutiei.

Comisiile au aprobat joi, pentru 2018, si bugetele Serviciului de Informatii Externe (SIE, buget – 290,1 milioane lei, majorare – 15,9%), Serviciului de Protectie si Paza (SPP, buget – 195,1 milioane lei, majorare – 19,35%) si Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS, buget – 332,6 milioane lei, majorare – 21,9%).

COMENTARII