Tânărul cu dizabilități plimbat în bătaie de joc de autoritățile statului –...

Tânărul cu dizabilități plimbat în bătaie de joc de autoritățile statului – a intrat la liceu după ce a fost salvat de Asociția Chatarsis

0 68

În februarie, pe când era în clasa a opta, Valentin Crudu printr-o decizie a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a fost mutat la Râmnicu Vâlcea de la centrul din Hărman – unde se aflase de mic – cu doar câteva luni înainte de evaluarea naţională.
Viața lui Valentin – care și așa nu are o mână şi un picior i-a fost dată peste cap iar el îți pierduse orice speranță că va putea avea un viitor bun. În câteva luni băiatul a săbit câteva kilograme.
Băiatul a avut însă şansa să afle povestea lui şi Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei Catharsis Braşov,
O perioadă Asociaţia Catharsis, şcoala, consătenii şi presa i-au luat apărarea copilului,  în cele din urmă și după numeroase diligențe coroborate al ONG, presă, cetățeni și profesori trebuia să se întoarcă la Hărman, cu puţin înainte de finalul anului şcolar.
Practic, Valentin nu a mai ajuns la centrul din Hărman, ci chiar acasă la Azota Popescu, care a decis să-l ia în plasament şi să-l ajute să-şi facă un rost în viaţă.
De curând a intrat la un liceu unde îşi poate urma visul,(Liceul Mircea Cristea).

Acum, acesta visează să lucreze în televiziune sau în producţia de filme şi a reuşit să intre pe locul al doisprezecelea la un liceu din Braşov de profil. „Această pasiune o aveam de ceva timp încoace. Eu editam nişte filmuleţe, mai montam nişte lucruri, iar, acum, la liceu, vreau să se dezvolte această pasiune, să mă perfecţionez”, a spus Valentin Crudu.
La rândul său Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei Catharsis,  care în ciuda vârstei de 79 de ani, a decis să îl ia în plasament pe Valentin pentru ca acesta să se poată întoarce la Braşov –  spune că ,,dacă, la început, compasiunea mea era atât de puternică pentru Valentin, la această oră aş putea să spun că nu mai există compasiune, există doar admiraţie. În cele două luni şi jumătate de când suntem împreună, Valentin a demonstrat că are un potenţial extraordinar din punct de vedere intelectual, o ambiţie şi o putere de muncă foarte mari. De altfel, calităţile sale îl recomandă pentru succes”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.