Telefonul la ore – necesitate didactică sau moft?

Telefonul la ore – necesitate didactică sau moft?

0 282

Din acest semestru, un ordin dat de Ministrul Educaţiei interzice telefoanele mobile la ore. Ce i-a supărat pe elevi a fost faptul că dispozitivele trebuie puse în locuri speciale şi că regulamentul nu a fost precedat de o dezbatere

Doar doi liceeniau participat ieri la Protestul Elevilor. Acţiunea urma să taxeze interzicerea telefoanelor mobile la ore şi depozitarea acestora într-un loc special în clase.
Din acest semestru, un ordin dat de Ministrul Educaţiei interzice telefoanele mobile la ore. Ce i-a supărat pe elevi a fost faptul că dispozitivele trebuie puse în locuri speciale şi că regulamentul nu a fost precedat de o dezbatere.
Cosmin Albert, elev în clasa a XII-a, la Liceul Andrei Mureşanu, declara ieri presei că aproape niciunul dintre colegii săi nu era de acord cu noua dispoziţie a Ministerului.
Regulamentul se aplică, însă, fără niciun fel de problemă la Colegiul Naţional Andrei Şaguna. Prof. Cezar Boghici, director CN Andrei Şaguna, spune că elevii folosesc telefonul doar dacă profesorii au nevoie de resursele informatice care pot fi accesate de pe aparat, prin urmare elevii folosesc telefoanele exclusiv în interes didactic.
De altfel, şi şeful IŞJ spune că fiecare şcoală îşi adaptează regulamentul: fie decide ca elevul să rămână cu telefonul la el, pe modul silenţios, fie amenajează un loc special pentru depozitare.
De asemenea, telefonul poate fi folosit, cu acordul profesorului, în scop didactic. Dincolo de orice, totul ţine de respect, consideră prof. Ion Negrilă, inspector şcolar general IŞJ Braşov.
De asemenea, potrivit şefului IŞJ, regulamentul prevede că deciziile se iau împreună cu asociaţiile de părinţi şi reprezentanţii asociaţiilor elevilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.