Tema PRIMARII SEFI DE GRUP INFRACTIONAL, in derularea DNA!

Tema PRIMARII SEFI DE GRUP INFRACTIONAL, in derularea DNA!

2 620

ACTUALIZARE!
Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia
Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Arpad are interdicția, printre altele, de a-și exercita funcția de edil și de a părăsi țara.
Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Antal Arpad trebuie să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
– să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
– să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare;
– să nu exercite funcția de primar;
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar;
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
Antal Arpad este acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

**************************************************************************************************************************

Procurorii DNA efectueaza miercuri dimineata perchezitii la Primaria Sfantu Gheorghe, iar cercetarile vizeaza atribuirea unor contracte, anunta surse judiciare. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de contracte privind modernizarea unor strazi si trotuare, realizarea de piste pentru biciclisti si iluminat public.
Prejudiciul s-ar ridicat la aproximativ un milion de euro. In ancheta ar fi vizat primarul din Sfantu Gheorghe, potrivit surselor citate.
DNA a anunţat că procurorii efectuează, miercuri, mai multe percheziţii în Bucureşti Covasna şi Braşov, într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2010 – 2014.
„În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii (…), dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Covasna: Biroul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, sigilat de DNA
Biroul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a fost sigilat miercuri dimineață de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care efectuează percheziții la această instituție.
Potrivit unor surse judiciare cercetările vizează fapte legate de atribuirea unor contracte, privind modernizarea unor străzi și trotuare, realizarea de piste pentru bicicliști și iluminat public. Sursele susțin că prejudiciul s-ar ridicat la aproximativ un milion de euro și că la finalul perchezițiilor Antal Arpad va fi dus la București , pentru audieri.

DNA a anunțat că procurorii efectuează, miercuri, mai multe percheziții în București Covasna și Brașov, într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2010 — 2014.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Tarlungeni este pe agenda DNA de mai bine de un an. Daca imi aduc bine aminte (poate ma ajuta cineva) s-au ridicat saci cu documente din primarie, de a ramas arhiva goala. Este adevarat ca sunt putini anchetatori in cadrul DNA Brasov, precum este tot atat de adevarat ca sunt suspiciuni (posibile) si de ceva „proptele”. Nu vor tine. Tavalugul este pornit, iar faptele (coruptie si fraudarea banunlui public) sunt prea multe si cu consecinte ce tin de nivelul mai multor milioane.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.