Tichete de 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut în municipiul Braşov

Tichete de 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut în municipiul Braşov

Municipalitatea vrea să acorde un sprijin proaspeţilor părinţi, care să asigure cele necesare micuţului pentru primele trei luni de viaţă

Municipalitatea vrea să acorde un sprijin proaspeţilor părinţi, care să asigure cele necesare micuţului pentru primele trei luni de viaţă. Tichetele ar urma să fie acordate o singură dată, iar principala condiţie este ca mama sau tatăl nou-născutului să aibă domiciliul stabil în municipiul Braşov.
Ajutorul va fi acordat începând de anul viitor, dacă proiectul va fi aprobat în şedinţa de Consiliu Local din această lună.

În municipiul Braşov s-au născut mai mulţi copii, dar a scăzut natalitatea. Anul trecut, de pildă, cele peste 6300 de naşteri înregistrate, puţin peste 2000 de nou-născuţi aveau părinţi din municipiu. Asta pentru că, la Braşov vin să nască şi mămici din întreg judeţul dar şi din alte judeţe.

În şedinţa Consiliului Local din data de 15 noiembrie, primarul George Scripcaru va prezenta spre aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea unor tichete în valoare de 1.500 de lei pentru cetăţenii municipiului Braşov care devin părinţi începând cu 1 ianuarie 2019.

Tichetele vor fi folosite doar pentru achiziţionarea unor produse speciale pentru bebeluşi. Vor putea fi cumpărate hainuţe, scutece, şerveţele umede, şampon, creme pentru bebeluşi, ceaiuri sau lapte praf.

Pentru acest proiect, alocaţia bugetară anuală ar fi de 3 milioane de lei, pentru o medie de 2.000 nașteri, anual, la nivelul municipiului Brașov. pentru acest ajutor va trebui depus la Direcţia de Asistenţă Socială, în maximum 60 de zile de la naşterea copilului. Plata stimulentului se va face începând cu luna următoare depunerii cererii.

Proiectul va fi propus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Local din 15 noiembrie.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.