Tinerii nu vor sa munceasca, patronii cauta cu disperare angajati

Tinerii nu vor sa munceasca, patronii cauta cu disperare angajati

0 493

Orasul este intesat de anunturi de angajare, online sau prin Agentia Judeteana a Locurilor de Munca, dar si de someri. Ppentru a-si gasi mai usor angajati, patronii au afisat in vitrine anunturi de angajare. Se cauta ospatari, vanzatori, casieri iar lista poate continua cu alte zeci de profesii. Sute de locuri de munca sunt disponibile la Brasov in conditiile in care mii de persoane sunt in cautarea unui loc de munca

Paradox pe piata locurilor de munca la Brasov. Orasul este intesat de anunturi de angajare, online sau prin Agentia Judeteana a Locurilor de Munca, dar si de someri. Ppentru a-si gasi mai usor angajati, patronii au afisat in vitrine anunturi de angajare. Se cauta ospatari, vanzatori, casieri iar lista poate continua cu alte zeci de profesii. Sute de locuri de munca sunt disponibile la Brasov in conditiile in care mii de persoane sunt in cautarea unui loc de munca.
Numai la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Brasov sunt inregistate peste 10.000 de persoane aflate in cautarea unui job. Marea majoritate sunt persoane fara pregatire, care pot fi integrate cu greu pe piata muncii. Problema este ca multi prefera ajutorul social si alte forme de protectie sociala si refuza sa munceasca.
Angajatorii spun ca sunt permanent in cautatea de oameni care sa doreasca sa munceasca.. De multe ori, nici nu este nevoie de pregatire profesionala; este suficient sa stie sa citeasca.scoala kronstadt3
Intr-adevar, acolo unde pretentiile salariale sunt ridicate, si asteptarile patronilor cresc. Problema lispei personalului calificat afecteaza de la cele mai mici companii pana la cei mai mari investitori.
Alexandru Blemovici, directorul companiei Inna Schaeffler, care angajeaza operatori pe masini cu comanda numerica, spune ca domeniile in care este nevoie de personal sunt mai multe – de la tehnician in masurari de calitate, pregatirea fabricatiei, planificare sau calitate.
Specialistii spun ca daca astfel de situatii persista orasul risca sa piarda o parte din investitori, mai ales pe aceia care, in ciuda salariilor consistente oferite, nu gasesc personal calificat.
Asa se face ca lipsa de interes pentru munca a somerilor nu ii priveaza doar pe ei de venituri mai consistente, dar pun in pericol investitii serioase din zona Brasovului.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.