Tinerii sunt tot mai greu de adus pe piaţa muncii

Tinerii sunt tot mai greu de adus pe piaţa muncii

0 264

Salariul mic chiar şi pentru un muncitor calificat şi atracţia muncii în străinătate îi fac pe tineri să plece în valuri peste hotare, astfel că angajatorii români nu au de unde să-ţi selecteze personalul

Salariul mic chiar şi pentru un muncitor calificat şi atracţia muncii în străinătate îi fac pe tineri să plece în valuri peste hotare, astfel că angajatorii români nu au de unde să-ţi selecteze personalul.
În fiecare an Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

Campania din acest an vizează tinerii lucrători cu vârste între 18 şi 24 de ani; Adrian Reit, inspector şef al ITM Braşov, implicarea acestora pe piaţa forţei de muncă trebuie să respectate prevederile legale care vizează atât limita de vârstă, cât şi existenţa unui contract de muncă şi a instructajului necesar.
Legislaţia muncii îi protejează pe tineri, dar tot mai puţini dintre ei vor să şi muncească.

Salariile mici, dezinteresul şi mirajul unui trai mai bun în străinătate îi îndepărtează pe tineri de piaţa muncii românească, spune Fănică Gabor, lider de sindicat Cartel Alfa Şi statisticile autorităţilor arată dezinteresul tinerilor.

Potrivit lui Gheorghe Apostu – lider de sindicat BNS, din 500 de elevi din anii terminali intervievaţi dacă ar dori să muncească, doar 4 au răspuns că vor să se angajeze.
Transporturile, industria constructoare de maşini şi construcţiile industriale sunt domeniile cu cel mai mare deficit de personal.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.