„Tolerând abuzul devii susţinătorul lui”, sună la 0 800 460 001

„Tolerând abuzul devii susţinătorul lui”, sună la 0 800 460 001

Este mesajul campaniei de informare şi sensibilizare a comunităţii în problema abuzului asupra persoanelor vârstnice. O campanie care a început în 15 iunie, de Ziua mondială de Conştientizare a abuzului persoanelor vârstnice. 0 800 460 001 este numărul gratuit la care seniorii care se simt abuzaţi pot suna pentru sprijin

Este mesajul campaniei de informare şi sensibilizare a comunităţii în problema abuzului asupra persoanelor vârstnice. O campanie care a început în 15 iunie, de Ziua mondială de Conştientizare a abuzului persoanelor vârstnice.
0 800 460 001 este numărul gratuit la care seniorii care se simt abuzaţi pot suna pentru sprijin, printr-un protocol al Direcţiei de Servicii Sociale Braşov cu Fundaţia Principesa Margareta a României.
Prima acţiune în cadrul campaniei a avut loc la Lacul din Noua, unde seniorii au primit informaţii şi pliante de la beneficiarii Centrului de Zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Servicii Sociale Brașov, dar şi viceprimarul Mihai Costel.
În evidenţele DSS sunt aproximativ 400 de persoane vârstnice din municipiul Braşov, care beneficiază de mai multe tipuri de servicii sociale.
Viceprimarul Mihai Costel consideră că o formă de abuz este şi faptul că nu stăm şi nu discutăm cu aceşti bătrâni suficient şi nu le acordăm suficientă atenţie.
Vârstnicilor li se pare foarte bună o asemenea idee, dar susţin că ei nu prea au cunoştinţă despre astfel de abuzuri.
Acţiunea va continua la Căminul pentru Persoane Vârstnice, unde în faţa seniorilor au vorbit reprezentanţi ai Poliţiei şi Universităţii Transilvania.
Abuzul față de vârstnici se poate manifesta sub diverse forme, de la cele fizice, la cele psihologice sau emoționale, sexuale sau financiare și reprezintă o problemă socială ce trebuie expusă, conștientizată și combătută.

Vifor Rotar

COMENTARII