Trasee turistice mult mai vizibile, interconectate şi mult mai accesibile turiştilor

Trasee turistice mult mai vizibile, interconectate şi mult mai accesibile turiştilor

0 42

Asta îşi doresc reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov să realizeze prin proiectul Thematic Trail Trigger, o inițiativă cu 9 parteneri și o valoare de peste 1.800.000 de euro

Asta îşi doresc reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov să realizeze prin proiectul Thematic Trail Trigger, o inițiativă cu 9 parteneri și o valoare de peste 1.800.000 de euro.

Traseele montane pentru turişti din zone precum Parcul Natural Piatra Craiului sau Colinele Transilvane sunt bine marcate dar sunt promovate doar local. Turiștii și chiar braşovenii au nevoie de ghizi ca să se descurce în aceste zone, unde accesibilitatea  este greoaie. Consiliul Judeţean Braşov este parte în proiectul Thematic Trail Trigger alături de tări precum Italia, Finlanda sau Spania în încercarea de a rezolva acestă problemă.

Alina Szasz, managerul de proiect ThreeT, spune că iniţierea unor trasee tematice este important pentru că a duce în imagine ceea ce avem şi ceea ce ne lipseşte din punct de vedere al traselor turistice, al mobilităţii pe aceste trasee turistice al accesibilităţii şi al informaţiilor despre traseele turistice din judeţ.

Consultantul străin al proiectului explică importanţa de a învăţa de la alţi parteneri care se confruntă cu aceeaşi problemă. Michael Meyer consideră că este foarte important ca diverşii parteneri din Italia, Malta, Finlanda şi alte ţări să înveţe unii de la ceilalţi

Traseele de ecoturism din zona Moeiciu Bran sunt dezvoltate şi promovate local de Centrul de Ecologie Montană și ar putea fi interconectate cu alte astfel de trasee:

Proiectul se va întinde pe o perioadă de 4 ani iar în luna martie partenerii străini vor veni la Braşov pentru sedinţe de lucru. Valoarea proiectului pentru toţi cei 9 parteneri depășește 1 milion 800 de mii de euro.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.