Tristeţile istoricului Marius Oprea de 1 decembrie

Tristeţile istoricului Marius Oprea de 1 decembrie

0 40

Cu un ton fără emfază şi fără a pica într-un dicurs patriotard ci printr-un discurs patriotic învăluit într-o nostalgie raţională, istoricul Marius Oprea a postat părerea sa despre modul în care a simţit şi trăit ziua de 1 decembrie. Iată ce spune acesta:
,,La ce te gîndești, mă întreabă facebook-ul. La patrie mă gîndesc, îi răspund eu. La clipele ei de durere din trecut și mai ales de acum, mai multe decît cele de fericire. Patria este suma locuitorilor și a copacilor ei, a pajiștilor și cîmpurilor ei. Acum, milioane de români, în proporție egală cu copacii din pădurile patriei nu mai sînt aici, iar o parte importantă a pajiștilor și cîmpurilor ei au fost vîndute strănilor.
O parte din patrie s-a mutat departe de casă, ori s-a pierdut, prin răni deschise de incompetență și de corupție. Astăzi, patria a fost ca o bătrînă abandonată într-un azil, la care au venit în vizită copiii, de ziua ei. Se codește să-și arate durerea că nu trăiește la fel în fiecare zi. Căci mîine se va mai tăia un copac, va mai pleca un român. Se mai întoarce această parte pierdută a patriei acasă? Se vor vindeca rănile ei deschise, prin care continuă să i se scurgă, în fiecare zi, încet, viața?

Sărbătorim patria de ziua ei cu fasole și cîrnați. Fasole din Egipt, cîrnați din carne de porc din Polonia. Ceafă din Olanda. Am face bine să-i dăm înapoi patriei ce i-am luat.
Să-i dăm înapoi România.Numai așa îi vom arăta dragostea noastră adevărată și sinceră.
Dumnezeu să ajute Patria!”

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.