Trotinetele electrice, atac la siguranța cetățenilor

Trotinetele electrice, atac la siguranța cetățenilor

0 27

Trebuie interzise! Conduse de tineri beți sau drogați și, mai ales, de tineri inconștienți care habar nu au să le manevreze, trotinetele electrice au ajuns un adevărat pericol public. În plus, polițiștii atrag atenția că roata din față este mult prea mică, fapt care crește riscul de autoaccidentare la trecere peste o groapă de dimensiuni mici.
Trebuie interzise! Conduse de tineri beți sau drogați și, mai ales, de tineri inconștienți care habar nu au să le manevreze, trotinetele electrice au ajuns un adevărat pericol public.
În plus, polițiștii atrag atenția că roata din față este mult prea mică, fapt care crește riscul de autoaccidentare la trecere peste o groapă de dimensiuni mici.

troti2 Trotinetele electrice, atac la siguranța cetățenilor
”Trotinetiștii” au devenit adevărați kamikaze printre mașini

Taximetriștii care se duc la solicitări în Centrul Vechi din Capitală ne spun că rămân stupefiați atunci când văd tineri în stare de ebrietate care se urcă pe trotinetele electrice și pleacă spre case. Aceștia se plâng de faptul că cei care folosesc trotinetele merg în viteză printre mașini punând în pericol viața tuturor celor participanți la trafic.
”Sunt mulți care nu știu să meargă ei, pe jos, d-apoi să mai conducă o trotinetă. Eram odată pe Podul Basarab cu taxiul și unul cu trotineta electrică se întrecea cu mine, eu mergeam cu 60 km/h, el tot cu 60 km/h.
Eu m-am speriat când am văzut ce viteză are și nu avea cască, nu avea nimic, doar căști în urechi, ca să nu audă când îl claxonează cineva.
Am văzut niște fete pe la Universitate care au căzut rău cu trotinetele, pentru că atunci când apeși pe aia, pleacă în viteză, exact ca un scuter.
Ar trebui să dețină un permis pentru a conduce trotinetele, exact cum s-a făcut și la motoscutere. Poliția încearcă să reglementeze acest aspect, ca să nu le interzică.
Niște băieți deștepți au găsit o oportunitate de afacere și poliția, în loc să aplice legea și să le interzică, pentru că acele persoane nu au voie să conducă așa ceva deoarece nu au permis, ne vântură niște proiecte de lege cu care vor să ajungă în Parlament”, ne-a declarat Viorel Radu, președintele Asociației pentru Drepturile Taximetriștilor.

Un adevărat pericol
Polițiștii ne spun că aceste trotinete electrice, care s-au înmulțit extraordinar de repede, în special în marile orașe, sunt un adevărat pericol atât pentru cei care le conduc, cât și pentru ceilalți oameni, indiferent că sunt șoferi sau pietoni. Aceștia atrag atenția că viteza de 40 de kilometri pe oră cu care circulă cei mai mulți cu trotineta electrică este echivalentă cu viteza folosită la test crash-urile pentru autovehicule.
”La Paris și în alte capitale europene trotinetele electrice au fost asimilate cu vehiculele și trebuie să se conformeze unor reguli foarte stricte de circulație rutieră și inclusiv să limiteze viteza.
Trotinetele electrice sunt foarte periculoase pentru că, roata din față fiind foarte mică, nu poți să treci peste un obstacol; cât de mică ar fi, iei o groapă și ai toate șansele să cazi în cap. În afară de asta, trotinetele electrice sunt date pe mâna unor tineri care, de regulă, nu știu regulile de circulație.
Sunt foarte greu de condus, dezvoltă o viteză foarte mare și sunt foarte periculoase din punctul ăsta de vedere.
Am văzut oameni care merg cu 30-40 km/oră printre mașini, fiind foarte vulnerabili. Nu există nici obligativitatea de a avea cască.
Am văzut și părinți cu copii pe aceste trotinete. După părerea mea, ar trebui puțin reglementat domeniul și ar trebui limitat acest gen de transport. Din câte știu eu, în primele cinci luni ale acestui an, bicicletele, care sunt mult mai sigure decât trotinetele electrice, au reprezentat a treia cauză a accidentelor grave care s-au petrecut în România”, a afirmat Dumitru Jianu, fostul șef al Poliției Rutiere Române.

www.national.ro & Lupul Dacic

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.