Turneu ITF futures la Tenis Club Olimpia Brașov,

Turneu ITF futures la Tenis Club Olimpia Brașov,

0 39

În perioada 9-15 septembrie, traditionalul turneu masculin din categoria futures organizat la inceput de toamna, la Brasov, are loc la Tenis Club Olimpia.
Competitia și-a schimbat sponsorul principal și va pune pe masă, la editia din acest an, premii de 15.000 USD.

Inedit Open Tour face parte din circuitul Federatiei Internationale de Tenis, ITF World Tennis Tour, și a inceput in week-endul 6-8 septembrie, cu meciurile din calificari.
Au fost 3 tururi de calificare, cu 48 de jucatori la start, din care 6 au acces pe tabloul principal. Printre acestia, i-am remarcat pe cunoscutii Victor Crivoi (37 ani) si Petru-Alexandru Luncanu (30 ani), componenți ai echipei Romaniei de Cupa Davis, participanți obișnuiti la concursul de la Brasov si mai mereu abonati la finale.

Informații despre turneu
Evenimentul sportiv de sub Tampa este organizat, ca de obicei, de CS Dinamo Brasov si Federatia Romana de Tenis (FRT), alaturi de sponsori si parteneri. Director de turneu este Dumitru Haradau, iar arbitru principal, Andrei Bardan.
Tragere la sorti a celor doua tablouri, de simplu (32 jucatori, 4 tururi plus finala) si de dublu (16 perechi, 3 tururi plus finala) este programata marti, 10 septembrie. Meciurile vor incepe zilnic, de la ora 10.
Semifinalele la simplu si finala la dublu se vor juca sambata, 14 septembrie, a doua zi, pe 15, finala de simplu punand capat intrecerii.

Favoriti din Romania, jucatori din 15 tari.
Principalii favoriti la simplu sunt, in ordine: Dragos Dima (locul 374 in clasamentul ATP Ranking) si Nicolae Frunza (523), Kirill Kivattsev (581) din Rusia, Marko Tepavac (602) din Serbia si Dragos-Nicolae Madaras (640), roman care din 2016, dupa obtinerea cetateniei, reprezinta Suedia.
La Inedit Open Tour iau parte jucatori din 15 tari: Rusia, Serbia, Suedia, Austria, Elvetia, Germania, Olanda, Turcia, Slovacia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, Belgia, India, Republica Moldova si Romania.

Ultimii castigatori ai competiției de la Brașov
Castigatorii editiei trecute (2018), desfasurata tot la Olimpia, sub titulatura ultimilor ani, de Futures Selgros Cup, au fost Vasile-Alexandru Ghilea la simplu respectiv Franco Emanuel Egea şi Gabriel Alejandro Hidalgo, din Argentina, la dublu.
Iar mai înainte, Laurynas Grigelis (2017, 2016) și Victor Crivoi (2015) își trecuseră numele pe lista învingătorilor, însă pe atunci turneul a fost gazduit de arenele de tenis Dinamo Brasov.

Informatii despre Tenis Club Olimpia
Tenis Club Olimpia sau, denumirea mai veche, Baza Sportiva Olimpia se află în municipiul Brasov, la adresa Str. George Cosbuc nr. 2. Amplasat exact la poalele muntelui Tampa, vecin cu padurea, intr-un cadru natural deosebit, clubul de tenis figureaza în patrimoniul Consiliului Judetean (CJ) Brasov, fiind administrat de societatea Consilprest.
Inedit Open Tour se va desfasura pe cele 5 terenuri de zgura, pe care, în mod normal, clubul le ofera spre inchiriere tuturor practicantilor „sportului alb”, tenismeni amatori sau legitimati.
Langă Tenis Club Olimpia, privirea ne este bucurata de o cladire veche, deosebita, un monument de importanta locala, de asemenea, aflat in proprietatea CJ Brasov.
De un an  mai exact din 2018, Muzeul Judetean de Istorie Brasov administreaza acest obiectiv istoric, iar in perioada urmatoare, acolo va fi amenajat Muzeul Sportului Brasovean și al Turismului Montan.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.