Turul ciclist al României a fost câștigat de un olandez

Turul ciclist al României a fost câștigat de un olandez

0 69

Rutierul olandez Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT) a câștigat ediția a 52-a a Turului ciclist al României, încheiată duminică, la București. Molenaar a fost în prim planul întrecerilor încă din prima etapă
Molenaar a fost urmat in clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) si de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce pe locul patru s-a clasat Serghei Tvetcov, din echipa națională a României, campionul de anul trecut, la o secundă de podium.
Etapa a cincea, ultima, desfășurată în București, 18 tururi de circuit, pe traseul Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere, 100,3 km, a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team). Polonezul a fost urmat de zărneșteanul Eduard Grosu, ciclist profesionist.
În clasamentul final al sprinterilor s-a impus estonianul Karl Patrick Lauk, Molenaar a obținut și tricoul alb, de lider la categoria Under-23, în timp ce Tvetcov a luat și el două tricouri, verde, de lider al cățărătorilor, dar și albastru, pentru cel mai bun român din clasamentul general. De remarcat ghinionul teribil al lui Tvercov, care a avut o problemă tehnică la bicicletă, chiar în prima etapă, după ce a luat un capac de canal și a sosit în pluton…Altfel, el ar fi avut mult mai mult de spus în competiție…Tricoul gri, pentru cea mai bună echipă, a revenit rușilor de la Lokosphinx.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.