Ultima electorală – brașoveni votații -avem o nouă promisiune – Aeroport in...

Ultima electorală – brașoveni votații -avem o nouă promisiune – Aeroport in anul 2020!

0 333

La una din ultimele conferințe de presă organizata la Consiliul judetean Brasov, așa cum stă bine unor politicieni responsabili a fost abordată tema Aeroport la Brașov. Participarea, fără exagerare de excepție, factori importanti (prin prisma fotoliului administrativ ocupat), primarul Brașovului, George Scripcaru, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Laszlo Henning. O intâlnire simiară a mai fost comunicată de presă cu ocazia finalizarii campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie a.c.
Noua intalnire, din pacate, nu ne aduce nici o noutate. Este inutil sa credem ca sunem in fata unei noi abordari! Si aceasta intalnire a avut doar un singur rol – electoral. Ani de zile alegatorii au fost pacaliti cu promisiuni, a caror beneficiar era doar Cancescu (aflat momentan sub restrictii legate de libertatea de miscare). Acum, în jurul tortului electoral numit AEROPORT BRASOV sunt mai multi profitori, fiecare cu o felie taiata frateste. Noutatea, incepand din iunie a.c., este ca la acest desert sunt invitati alaturi de revopsita asociere numită PNL (PDL+PNL), nu doar udemeristii locali ci chiar și vecinii din Covasna si Harghita.
La intalnire, reprezentanții autorităților locale din județul Covasna au reamintit că Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, cât și Consiliul Județean Covasna sunt dispuse să aloce câte trei milioane de euro pentru proiectul aeroportului, însă au amintit că banii îi vor aloca abia în fazele finale ale proiectului.aeroport-plan-sala-120

Optimistul președinte al CJ Brasov promite finalizarea lucrărilor in 2020!
Iată cum sintezizează situația la zi. „Am rezolvat situația juridică a terenului, apoi a fost reactualizat Studiul de Fezabilitate, iar in indicatorii tehnico economici care sunt supuși dezbaterii plenului în ședința de plen de astăzi.
Apoi vor fi elaborate caietele de sarcini, iar până la începutul anului viitor să începem procedurile de achiziție, după care să începem și lucrările.
Pentru anul viitor, de la bugetul județului putem aloca 10 milioane de euro.
În anii următori se vor aloca restul de 29 de milioane de euro, termenul de finalizare fiind anul 2020”,  declarat Adrian Veștea.
Este greu de crezut că toți acesti domni, participanti la noua campanie de promisiuni, au de gand sa folosească tema AEROPORT BRASOV și la alegerile din anul 2020.
Cotidianul nostru nu crede ca ei (cei care ocupă acum aceste funcții) vor mai apuca să mai promită ceva (electoral sau nu), dacă nu se va zbura de la Brașov în următoarele 18 luni.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.