Un canadiano – italian în lotul echipei de hochei Corona Brașov Wolves

Un canadiano – italian în lotul echipei de hochei Corona Brașov Wolves

0 25

După ce și-a întărit atacul cu Radim Valchar și Tomas Klempa, un nou atacant foarte valoros se va alătura „lupilor”. Este vorba despre canadianul (deținător și a cetățeniei italiene) Carlo Finucci (33 de ani), care poate evolua atât ca „extremă stânga” cât și ca „extremă dreapta”. Jucătorul de 175 de cm. și 86 de kg. vine din liga profesionistă britanică (EIHL) unde a evoluat în ultimele 4 sezoane pentru echipa scoțiană Fife Flyers. A jucat, preponderent, în linia a doua a acestei echipe, dar a fost distribuit și în linia de bază. A marcat multe goluri dar a oferit și importante pase de gol coechipierilor. De asemenea, în EIHL Cup a avut 28 de apariții, realizând un număr de 15 puncte.

În hocheiul european a mai evoluat în liga britanică EPIHL (sezonul 2015-2016) la echipa Swindon Wildcats.

Până în 2014, Carlo a evoluat în America de Nord, în ligile de tineret canadiene Midget, PIJHL și BCHL, în liga universitară americană NCAA (la echipa universității „Alaska-Fairbanks”) dar și în liga profesionistă ECHL.

Carlo Finucci este un jucător profesionist  de top– conform referințelor primite de clubul brașovean– un atacant tehnic și rapid, cu o mentalitate foarte bună și un marcator înnăscut.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.