Un cuvânt scris de Einstein acum 96 de ani s-a vadut …ieri,...

Un cuvânt scris de Einstein acum 96 de ani s-a vadut …ieri, cu 100.000 de dolari!

2 102

Fiecare om are propriul concept despre fericire, și tocmai de aceea ne pierdem în teorii diverse cu privire la ea și încercăm să o obținem cu orice preț.  Teoria fericirii a fost elaborată de cine ne-am fi așteptat cel mai puțin, de o minte strălucită din lumea științei, care a câștigat în 1921 Premiul Nobel pentru Fizică.Care sunt lucrurile care îți asigură fericirea în această viață, conform vorbelor înțelepte ale lui Albert Einstein?
Iată care este ”teoria fericirii” conform marelui savant!Povestea teoriei fericirii este cu adevărat fascinantă. Fizicianul german, cea mai strălucită minte a secolului XX, şi-a scris propria „Teorie a fericirii”, oferind-o ca bacşiş. Da, ați citit bine, drept bacşiş!

În 1922, Albert Einstein se afla într-un turneu în Japonia pentru a susţine mai multe conferinţe. Pe bani multi! Ştia că a primit Premiul Nobel pentru Fizică, dar nu a putut participa la ceremonia de la Stockholm… Einstein era cazat la hotelul Imperial din Tokyo, când un curier a venit să-i aducă un mesaj. Nu se ştie sigur dacă mesagerul japonez a refuzat un bacşiş în bani sau dacă fizicianul, ca orice  evreu zgarcit , nu avea bani mărunţi în acel moment, dar adevărul este că el a vrut să-i mulţumească pentru serviciul său, oferindu-i două bilete cu mesaje scrise de mână, scrie Washington PostAceste două bucăţi de hârtie cu semnătura lui Einstein conţineau „formulele lui de fericire”, în viziunea savantului.

Foto: Pinterest.com

Una dintre ele era: O viaţă simplă şi liniştită aduce mai multă bucurie decât căutarea succesului într-o nelinişte constantă, scrisă pe o foaie cu antetul hotelului. Cealaltă era un text mai scurt scris pe o foaie simplă de hârtie: Unde există o dorinţă, există un drum”.

Moștenitorul acestui curier, care a preferat să rămână sub protecția anonimatului, a povestit că Einstein i-a avertizat ruda să păstreze cele două bilete. „Poate că, dacă ai noroc, aceste notițe vor deveni mai valoroase decât bacșișul în sine”, i-a transmis Einstein destinatarului.
Necunoscute până acum de cercetători, aceste notițe au fost autentificate de casa de licitație Winner’s. Cu toate că nu au nicio valoare științifică, aceste bilete ar putea contribui „la o mai bună înțelegere a reflecțiilor personale ale lui Einstein, al cărui nume a devenit sinonim cu geniu”, spune Roni Grosz, responsabil de cea mai mare colecție de arhive ale fizicianului de la Universitatea Ebraică din Ierusalim.
„Cele două documente semnate de Einstein sunt cele mai interesante obiecte pe care le avem în acest lot. Moştenitorii curierului au decis să le liciteze şi astfel au ajuns la noi”, a declarat Efe Raziel Seckbaj, editor al catalogului Casei de licitaţii Winner’s.Biletele au fost adjudicate în schimbul sumei de …doar pentru 1,56 milioane de dolari.
Scrisoarea a fost inițial estimată între 5.000 și 8.000 de dolari, potrivit site-ului Winner’s Auctions and Exhibitions.
Gal Wiener, directorul executiv al Casei de licitații, a declarat potrivit Associated Press, că licitarea pentru această notă a început la 2 000 de dolari și a crescut în doar  25 de minute.

COMENTARII

 1. Numai un imbecil putea sa-si arunce banii pentru a face propaganda acestui JIDAN FARSOR despre care Enrico Fermi si nu numai el a spus ca JIDANUL nu era in stare sa scoata teoria relativitatii generalizate la nivelul universului fiindca nu stia matematica nedcesara pentru a redacta teoria.
  La vremea respectiva oamenii de stiinta vorbeau despre faptul ca teoria a fost redactata de SOTIA JIDANULUI care era recunoscuta de lumea stiintifica ca matematician de valoare mondiala.
  Asa se explica faptul cateoria nu a avut stersaturi fiindca fost dezvoltata de SOTIA JIDANULUI.
  Jidanul nu stia nici FIZICA fiindca studentii americani nu l-au mai vrut ca profesor.
  Jdanul i-a SOTIEI sale dat banii primiti de la premiul nobel fiindca ea ii merita si a divortat de ea ca sa se casatoreasca cu verisoara lui primara fiindca asa i-a cerut comunitatea JIDANESCA daca vrea sa-i faca reclama.

 2. D.le anopnim! daca vrei sa compromiti acest ziar, iti dau eu o reteta: e verificata!
  Comujitate…jidaneasca?Cuvantul a fost scos din DEX!!