Un municipal, sasul Cristian Macedonschi, partenerul useristului Dan Barna în afaceri...

Un municipal, sasul Cristian Macedonschi, partenerul useristului Dan Barna în afaceri bănoase cu statul! Macedonschi dă replică celor de la Rise Project

0 72

Campania electorala pentru președinția Romanieie, abia la început, aduce dezvaluiri despre unul dintre candidații cu șanse la ocuparea fotoliului de la Cotreoceni, Dan Barna.
Azi despre prezența substanțială a afaceristului sibian Dan Barna prin Județul Brașov.
Vom începe cu punctul de vedere a consilierului municipal Cristian Macedonschi, reprezentanr al Forumului German (FDGR).

Macedonschi  spune că ,,Dincolo de lipsa unei colaborari directe cu cel ce se doreste a fi astazi subiectul investigatiei marca Rise Project, nu am reusit sa incropesc un raspuns argumentat …. la “nimic”.

Intr-o incercare patetica de a discredita o multitudine de activitati ale mai multor persoane, printre care si subsemnatul, in decursul anilor, cautand cuiul lui Pepelea cu scoateri din context si adevaruri trunchiate, Rise Project a reusit sa arunce in spatiul media, doar un articol fumigenă la care, desi imi doresc, tot nu ii gasesc decat conotatii politice, sustinute cu profesionalism, de planse foto mai mari decat asa zisele “fapte incriminatoare”.
La acest articol demn de publicatii de scandal, aleg si doresc sa vin in replica… tot cu nimic!
Cu respect,
Cristian Macedonschi

Scandal uriaş: Dan Barna şi Cristian Macedonschi au jonglat fonduri europene pentru grupuri defavorizate

Ce spun e spre final articolului Rise Project. Cităm exact din:
CĂPUȘELE GERMANE
În orașul de sub Tâmpa, banii pentru grupurile defavorizate au finanțat inclusiv campania unui politician local.
Firma lui Barna a pus pe picioare aici două întreprinderi sociale, cumva gemene. Prima era o tipografie, a doua executa producție video.
N-au mai făcut asociații, ci direct SRL-uri. Ambele au înghițit peste 367 de mii de euro și aveau un numitor comun: patroana Corina Macedonschi, soție de consilier local și candidat la primărie din partea Forumului Democrat German în 2016.

Cristian Macedonschi, soțul doamnei, este totodată un potent om de afaceri, calitate din care organizează festivalul Oktoberfest. Printre plasamente imobiliare, deține companii de turism, recrutare, consultanță. și restaurantul Cucino din centrul Brașovului.
Într-una dintre întreprinderi (Smart Multimedia), care primise 741.324 lei de la Barna & Jaliu pentru producție video, doamna Macedonschi îl avea ca asociat pe vărul ei, Răzvan Atanasescu, fost coleg de liceu cu Dragoș Jaliu, partenerul lui Dan Barna.
Atanasescu a fost director de vânzări la Pro TV, apoi a lucrat prin televiziunile est-europene ale consorțiului media.
Înființase și o agenție de producție. Deci, cum a ajuns în proiectul social?
Am plecat de la Sîrbu, am făcut agenția mea de publicitate în București, dar m-am întors în Brașov pentru afacerea asta. Noi am început discuția cu Mace (Cristian Macedonschi – n.r.) și cu Jaliu, suntem prieteni. Cu el am fost și coleg. Dar inițiativa a fost a mea.”
Erau obligați să găsească “experți în economie socială” și cinci persoane vulnerabile. 

Richard Szabo a fost specialistul din proiect. Cameraman cu experiență, s-a angajat la Smart Multimedia în iunie 2015, cooptat fiind de Atanasescu, fost coleg la ProTV: “Avea nevoie de mine că mă pricepeam la video. Eram meseriașul din caracatiță”. Apoi, s-a străduit să uite întreaga poveste.
Sediu au găsit rapid la un tip, Robert Adams, pe care Atanasescu îl știa tot din epoca Pro TV, că intermedia drepturile de difuzare ale meciurilor UEFA prin compania sa din Germania. La acesta acasă, în localitatea Sînpetru, pe strada Republicii, au fost parcate ambele întreprinderi sociale pe fonduri UE. “Era stilul ăla săsesc, cu o poartă mare și două case. În cea mică era Transilvania Print (tipografia – n.r.), în cea mare Smart Multimedia (casa de producție – n.r.), își amintește operatorul Szabo.

Neamțul Adams a încasat aproximativ 15.000 de euro chirie de la ambele, adică 1700 de euro lunar, timp de nouă luni, cât a durat implementarea proiectului. Bani pe care neagă azi că i-ar fi luat, deși extrasele de cont depuse la decontare îl contrazic.
Adams e prieten vechi cu afaceristul Cristian Macedonschi, dar s-au certat între timp fix de la această întreprindere. Și el a fost consilier local din partea Forumului Democrat al Germanilor la Sânpetru.
Adams nu s-a mulțumit doar cu chiria, ci s-a implicat profund în afacere, fără vreo calitate legală. De pildă, în 2015 s-a dus în Germania să cumpere echipamentele necesare firmei cu 40 de mii de euro și plănuia să-l înlăture pe Atanasescu.

Certificat după parcurgerea cursurilor la Târlungeni cu semnatura lui Dan Barna

Cursul video fusese facturat în Germania de firma unuia Dieter Struck (Broadcast Consulting Limited), prieten cu Robert Adams. La telefon, Struck ne-a lămurit rapid:  “Nu sunteți singurii care întreabă. Robert a venit și m-a rugat să-i scriu o factură, apoi compania lui de aici să scrie alta cu aceeași valoare către mine și i-am dat banii. Am intrat în încurcătură cu fiscul german, fiindcă Smart Multimedia nu avea un număr valid de TVA și am plătit impozit pe sumă.”
Robert Adams avea treabă, oricum. Și-a închiriat până și propria mașină întreprinderii sociale, un Audi din 2001, pentru transportul angajaților. Serviciu decontat tot din bani europeni. L-a pus și pe cameraman să facă asta. Banii ieșeau din SRL și ajungeau cash la ei. 24.000 de lei. “Era o coajă din ’87, abia mergea, am închiriat-o și mi-a cerut tot (banii – n.r.) înapoi”, povestește Szabo.

Iulian Rinder
Sursa: riseproject.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.