Un pamflet excelent la adresa isteriei Covid 19 semnat de senatorul Orţan

Un pamflet excelent la adresa isteriei Covid 19 semnat de senatorul Orţan

1 59

Senatorul social-democrat, Florin Orţan a publicat pe pagina sa de facebook un pamflet ecelent despre Covid 19, promisiuni electorale liberale şi recursul la memoria ,,tinerilor frumoşi şi liberi” ce protestau contra ,,ciumei” cu…uia-n gură, din ,,perspectiva” unui tânăr absolvent ce scrie o depăşă către actualii guvernanţi.

Iată ce a scris senatorul:
,,Dragă Redacţie Liberală, am mare incredere să iţi scriu şi să ma lamuresti pentru ca in trecut am auzit multe lucruri bune despre tine de la tata.
Pentru inceput sper sa te bucuri sa auzi ca am luat capacitatea. Examenul nu a fost nici greu nici usor. Da nu despre asta e vorba. Vreau sa ma lamuresti cine are dreptate ca nu mi-e foarte clar.
In vecini de noi e un tip, unul Ortan dupa cat de mult lipseste de acasa cred ca are un job greu. Dupa atitudine cred ca si important. Nevasta-sa o tipa foarte tare si chiar stie la mate. M-a ajutat mult la pregatire, fiind mai mult singura cred ca ii placea sa imi dea probleme.
Si ce sa vezi, ma duc eu sa ii spun ca am luat capacitatea si surpriza, Ortan era acasa.
Ce sa fac, imi fac curaj si ii spun “Doamna, am luat examenul”. Ma intorc pe calcaie sa fug.
Constat ca Orţan VORBESTE. Imi spune sa nu ma grabesc si sa beau un suc sau asa ceva. Nu aveam nici un chef.
Zice el “Deci ai luat examenele?” Ce nu pricepe individul? Tocmai ce aflase!!!
,,Pai daca tot le-ai luat, nu ma ajuti la un calcul?” Individul cred ca imi intinde o capcana. Zic ca da si astept. Tata mi-a spus ca astia sunt capabili de orice. El continua “Profesorul Rafila afirma: cazurile pozitive de SARSCOV-2 sunt de 10-20 ori mai numeroase decat cei testati pozitiv. Daca ai lua o baza de calcul care ar fi ea?” Nu inteleg nimic si nu ma risc. Zic “La jumate”
Si acum sa vezi ciudatenie. Zice el “BUUUN, atunci calculeaza asta: daca numarul de infectati intr-o regiune e mai mare de 15 ori decat numarul de testati pozitiv si avem 74 decese care e mortalitatea de la inceputul pandemiei in acea regiune?”
Asta ma crede prost si ma enervez. Evident 1395 (testati pozitiv in Brasov) x15, deci 20.925 persoane infectate. Aoleu multi!!! Acum ma incurc putin, dar stiu: 74:20925×100. Imi scot telefonul ca e greu. Rezultat 0.35%.
Ii comunic dobitocului: ,,Mortalitatea e de 0.35% în Braşov, e mica” Mormaie ceva ca fiecare viaţa conteaza si ca atunci cand e vorba de mortalitate totul conteaza. Reusesc sa plec, cred ca am salutat, nu mai stiu exact.

Ma duc acasa si ii povestesc tatei. De la inceputul pandemiei e somer si nu inteleg exact ce il deranjeaza. Sta mai mult acasa. Eu in locul lui as fi foarte multumit. El foloseste un limbaj… mă rog nu as fi luat capacitatea la romana daca il foloseam.
Dupa ce termin povestea, tata iara izbucneste. Ma rog, de cand e somer, nu stiu exact ce inseamna asta, e mult mai nervos: “Domnul Orţan are dreptate, masurile trebuiau sa fie PROPORTIONALE!!!!!” Cand am auzit “proportionale, m-am uschit! Si asta vrea sa imi dea un exercitiu la mate!
Si tocmai de asta iti scriu sa inteleg ce inseamna proportional cu mortalitatea ca oamenii astia m-au innebunit ca nu vorbesc unii cu altii si nu mi-e clar enuntul problemei!
De asemenea nu inteleg de ce a zis tata despre Ortan ,,Domnul” că pana sa nu stea asa mult timp acasa… zicea ceva cu ciuma şi un cuvant care stiu ca e rusinos, am cautat pe internet si mi-or intrat niste poze de care nu vreau sa vorbesc in fata ta, DRAGA REDACTIE LIBERALA.
Sper sa imi raspunzi, si abia astept sa cresc sa te pot vota. Nu stiu de ce, dar la noi in oras e ,,cool”

PS:
I-am spus lui Ortan ca ţi-am scris. A spus ca e o nazbatie de-a mea ca atunci cand am spart geamul cu mingea. El a spus ca ti-a scris in repetate randuri si nu ai raspuns. Eu nu cred asta. Astept raspunsul tau odata cu alocatia dublată. Orţan spune ca la calendele grecesti. Aşa o fi?
Cu drag,
Nirolf Natro”

COMENTARII

  1. Si de această dată chirurgul Orțan a „taiat” corect. Cifrele spun totul – romanii sunt bataia de joc a guvernanților. Dl Ortan îi opreste cineva pe acesti nenorociti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.