Un sibian de lângă Cincu s-a trezit cu un proiectil în grădină

Un sibian de lângă Cincu s-a trezit cu un proiectil în grădină

0 108

O bucată de proiectil din poligonul Cincu a ajuns joi seara în grădina unui sibian. Fragmentul metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal din judeţul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu

O bucată de proiectil din poligonul Cincu a ajuns joi seara în grădina unui sibian. Fragmentul metalic de muniție desprins în urma unui ricoșeu a căzut pe un teren aflat la marginea localității Merghindeal din judeţul Sibiu, la aproximativ 300 de metri lateral de marginea poligonului Cincu. Elementul metalic nu a explodat la impactul cu solul; incidentul nu s-a soldat cu victime sau cu pagube materiale,întrucât nu se afla nimeni în zonă în acel moment.
La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare administrativă condusă de comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, cel care investighează cauzele producerii evenimentului, produs în jurul orelor 18.00. Joi după-amiază au avut loc la Cincu trageri de luptă cu armament de artilerie, precum și cu tehnică de tancuri și blindate, în cadrul exerciţiul integrat militar multinaţional complex Saber Guardian 17.
La acţiune participă peste 25.000 de militari din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii şi din Brigăzile Multinaţională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Braşov. Şi preşedintele României, Klaus Johannis se va afla astăzi in poligonul Cincu.

Vifor Rotar

COMENTARII